Ο Pat Cummins αποκαλύπτει τη στρατηγική πίσω από την «dream ball» απόλυση του Babar Azam


Ο κυβερνήτης της Αυστραλίας Pat Cummins και ο spinner Nathan Lyon επέδειξαν τη δύναμή τους στο μπόουλινγκ τη δεύτερη μέρα του δεύτερου τεστ στο Γήπεδο Κρίκετ της Μελβούρνης, βάζοντας την Αυστραλία σε θέση ηγεσίας έναντι του Πακιστάν.

Στα κούτσουρα, το Πακιστάν βρέθηκε σε επισφαλή κατάσταση στο 194-6, υστερώντας από την Αυστραλία με 124 σερί. Ο Mohammad Rizwan, όρθιος με 29 τρεξίματα, και ο Aamer Jamal, που δεν ήταν εκτός δύο, αντιμετώπισαν μια δύσκολη μάχη για να σταθεροποιήσουν τα innings της ομάδας τους.

Το σημείο καμπής στον αγώνα ήρθε όταν ο Pat Cummins, ο Αυστραλός αιχμή του δόρατος, έδωσε αυτό που περιέγραψε ως «ονειρική μπάλα» για να αποβάλει τον επικίνδυνο Babar Azam για ένα μόνο τρέξιμο. Στο πρεσέρ μετά τον αγώνα, ο Κάμινς μοιράστηκε πληροφορίες για τη στρατηγική του.

“Είναι μια ονειρική μπάλα – αυτό δοκιμάζετε και βάζετε τις περισσότερες μπάλες, αλλά είναι σπάνιο να βγαίνει. Πραγματικά ευχαριστημένος με αυτό”, είπε ο Cummins.

“Δεν ήταν σκόπιμη η μπάλα για να μπει μέσα. Αυτό είναι 50-50, είτε πρόκειται να ραφτεί μέσα είτε έξω. Προσπαθώ να δημιουργήσω λίγη γωνία, και αν δεν ξέρω τι κάνει, ελπίζω να μην ξέρει ούτε το κτύπημα. Το Swing είναι λίγο πιο προβλέψιμο – το κουρκούτι το βλέπει λίγο νωρίτερα και τα περιθώρια είναι λίγο μικρότερα. Προσπαθώ και ταλαντεύω το περίεργο, αλλά είναι σπάνιο – τις περισσότερες φορές, προσπαθώ να βγάλω λίγη ραφή από το φιαλίδιο», πρόσθεσε.

Ο Κάμινς συνέχισε να έχει σημαντικές συνεισφορές με τη μπάλα, διεκδικώντας επίσης το κλειδί του Αμπντουλάχ Σαφίκ, ο οποίος είχε σημειώσει νωρίτερα 62 τρεξίματα για το Πακιστάν. Ο Αγά Σαλμάν, συνεισφέροντας μόλις πέντε σειρές, ήταν το τρίτο wicket που έπεσε στον Cummins, αφήνοντας το Πακιστάν σε επισφαλή θέση.

Η αυστραλιανή επίθεση μπόουλινγκ, με επικεφαλής τον Cummins και με την υποστήριξη της Λυών, εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες στο MCG για να δημιουργήσει προκλήσεις για τους Πακιστανούς ροπαλοφόρους.