Ο Purdue επανέρχεται στο Νο. 1 μετά την εκδίωξη της Αριζόνα


PurdueΗ διολίσθηση του από το Νο. 1 της δημοσκόπησης του Associated Press Top 25 για το ανδρικό κολεγιακό μπάσκετ αποδείχθηκε σύντομη.

Οι Boilermakers ήταν οι τίτλοι της τελευταίας δημοσκόπησης της Δευτέρας για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν αφού νίκησε το πρώην Νο. 1 Αριζόνα τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι Wildcats είχαν περάσει δύο εβδομάδες στο Νο. 1 μετά την ήττα του Purdue από Βορειοδυτικός τερμάτισε τη θέση των Boilermakers στην κορυφή μετά από μία εβδομάδα.

Ο Purdue έλαβε 48 από τις 62 ψήφους πρώτης θέσης στην τελευταία δημοσκόπηση για να πηδήξει από την τρίτη θέση με τη νίκη στην Αριζόνα, η οποία σηματοδότησε την πρώτη νίκη του προγράμματος ενάντια σε μια ομάδα Νο. 1 σε 23 χρόνια. Σημείωσε επίσης την πιο πρόσφατη εντυπωσιακή νίκη χωρίς διάσκεψη σε ένα βιογραφικό που περιλαμβάνει ήδη ομάδες με κατάταξη σε Γκονζάγκα, Τενεσί και Μαρκέτα.

Preseason Νο. 1 Κάνσας έμεινε στο Νο. 2 με έξι ψήφους πρώτης θέσης, ενώ Χιούστον ανέβηκε μία θέση στο Νο. 3 και είχε τις υπόλοιπες οκτώ ψήφους. Η Αριζόνα έπεσε στην τέταρτη θέση.

UConnΜαρκέτα, ΟκλαχόμαΤενεσί, Κεντάκι και Baylor ολοκλήρωσε το top 10.

Από αυτό το γκρουπ, οι Sooners κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο top 10 από τον Φεβρουάριο του 2021. Οι Wildcats έσπασαν το top 10 για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν μετά την νίκη τους Βόρεια Καρολίνα στο CBS Sports Classic.

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ; ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΩ

Η άνοδος πέντε σημείων του Κεντάκι σηματοδότησε το μεγαλύτερο άλμα της εβδομάδας. Η Οκλαχόμα και το Τενεσί ήταν οι επόμενες με τέσσερις θέσεις για να μπουν στην πρώτη 10άδα, ενώ το Νο. 13 Ιλινόις αυξήθηκε τρεις κηλίδες. Συνολικά, 10 ομάδες ανέβηκαν από την ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας.

Νο. 15 Γκονζάγκα και Νο. 18 Κλέμσον σημείωσε τις μεγαλύτερες πτώσεις, με καθεμία να πέφτει πέντε θέσεις μετά από ήττες. Baylor, η οποία έχασε σε ένα χτύπημα σε Πολιτεία του Μίσιγκανκαι Νο. 12 Creighton ήταν οι επόμενοι, έπεσαν τέσσερις θέσεις. Συνολικά επτά ομάδες υποχώρησαν από την κατάταξη της περασμένης εβδομάδας.

ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Έξι ομάδες κράτησαν τη θέση τους από την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του UConn, Νο. 19 ΤέξαςΝο. 20 Τζέιμς ΜάντισονΝο. 21 Δούκας και Νο 22 Βιργινία.

ΚΑΛΩΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΤΕ

Νο. 23 Μέμφις και Νο 25 Όλε δεσποινίς ήταν οι νέες προσθήκες της εβδομάδας.

Το Μέμφις έδωσε στην Κλέμσον την πρώτη της ήττα μετά από ένα ξεκίνημα 9-0 για να μεταβεί στην κατάταξη για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν.

Όσο για το Ole Miss, οι Rebels (10-0) ξεκινούν το καλύτερο τους από τότε που άνοιξαν με 13-0 το 2007-08. Το πρόγραμμα, στην πρώτη του σεζόν υπό τον Chris Beard, κατατάσσεται για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2019.

Μιάμι (Νο 24) και Northwestern (Νο 25) έπεσαν έξω από την περασμένη εβδομάδα.

ΡΟΛΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οι Big 12 ηγήθηκαν όλων των διασκέψεων με έξι ομάδες κατάταξης, συμπεριλαμβανομένου του Νο. 17 BYU. Το Atlantic Coast Conference ήταν επόμενο με τέσσερις ομάδες και ακολούθησαν τρεις για τα συνέδρια Big East, Big Ten και Southeastern.

Το American Athletic Conference είχε δύο ομάδες κατάταξης, ενώ τα συνέδρια Pac-12, West Coast, Mountain West και Sun Belt είχαν από μία.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading