Ο Ramiz Raja στοχεύει στη δεξαμενή σκέψης της ομάδας του Πακιστάν για τη «φοβία» έναντι του ποσοστού απεργίας


Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Cricket Board (PCB) Ramiz Raja εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τη φοβία έναντι του ποσοστού χτυπημάτων εντός της δεξαμενής σκέψης της ομάδας που συνέβαλε στην αποκαρδιωτική ήττα με 4-1 από τη Νέα Ζηλανδία στη σειρά πέντε αγώνων T20I που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Μιλώντας στο κανάλι του στο YouTube, ο Ράτζα αμφισβήτησε τη βάση στην οποία αυτή η ανησυχία έχει ριζώσει, ειδικά δεδομένων των περιορισμένων επιλογών που διαθέτει η ομάδα.

Τόνισε τη σημασία των νέων παικτών να κατανοήσουν την ανάγκη να δώσουν στους εαυτούς τους μια ευκαιρία και να αναπτύξουν ένα σχετικά ριψοκίνδυνο στυλ χτυπήματος για να ενισχύσουν το ποσοστό χτυπημάτων τους.

“Η φοβία του ποσοστού απεργίας που έχει κυριεύσει το think tank αυτής της ομάδας είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Δεν μου είναι ξεκάθαρο σε ποια βάση έχουν αναπτύξει αυτόν τον φόβο του ποσοστού απεργίας όταν ξέρετε ότι οι επιλογές σας είναι περιορισμένες. Οι νέοι παίκτες δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δώσουν στους εαυτούς τους μια ευκαιρία και να αναπτύξουν ένα στυλ κτυπήματος χωρίς ρίσκο για να βελτιώσουν το ποσοστό χτυπημάτων τους, γιατί οι καλές ομάδες θα σας πιέσουν και θα σας βγάλουν έξω», είπε ο Ramiz Raja.

Υπογραμμίζοντας τον θεμελιώδη ρόλο των συνεργασιών σε οποιαδήποτε μορφή του παιχνιδιού, ο πρώην παίκτης του κρίκετ υπογράμμισε ότι το να παίζεις έξυπνα, να λαμβάνεις υπόψη την κατάσταση και να την αξιολογείς είναι κρίσιμες πτυχές της ανάπτυξης των παικτών.

“Οι συνεργασίες είναι μια θεμελιώδης πτυχή, είτε πρόκειται για οποιαδήποτε μορφή του παιχνιδιού, παραμένουν οι ίδιες. Το όφελος των συνεργασιών είναι ότι παίζετε έξυπνα, έχετε κατά νου την κατάσταση και αξιολογείτε πώς φτιάχνονται οι παίκτες. Κατά κάποιο τρόπο, Αυτό το κύκλωμα, απαιτείται συνειδητοποίηση του παιχνιδιού και πρέπει να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου για να καταλάβεις τι μπορείς ή τι δεν μπορείς να κάνεις». αυτός είπε.

Ο 61χρονος επαίνεσε τις προσπάθειες του Saim Ayub σε μια περίοδο χαμηλού σκορ, αλλά εξέφρασε ανησυχίες εμπιστοσύνης. Αμφισβήτησε επίσης τον ρόλο του Azam Khan, υποστηρίζοντας μια ισορροπημένη προσέγγιση που συνδυάζει επιθετικό χτύπημα με στρατηγική προσαρμοστικότητα με βάση την κατάσταση του αγώνα.

“Ο Saim Ayub είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπροστά σου, όπου προσπάθησε να απογειωθεί στη φάση που δεν σκόραρε, προσπάθησε να αλλάξει το παιχνίδι, αλλά μετά η αυτοπεποίθησή του διαλύθηκε. Ομοίως, υπάρχει ο Azam Khan, ο ρόλος του είναι Δεν έχει οριστεί ακόμα για μένα και δεν καταλαβαίνω αν χτυπά απλά εξάρια στη μεσαία σειρά ή αν χρειάζεται να κάνει το χτύπημα του μπροστά, έχοντας υπόψη την κατάσταση. Αυτοί οι παίκτες σπαταλούν τις δυνατότητές τους”, κατέληξε.