Ο Shan Masood ανοίγει την απώλεια του Πακιστάν, αναγνωρίζει το αδίστακτο πλεονέκτημα της Αυστραλίας


Η Αυστραλία εξασφάλισε ένα απαράβατο προβάδισμα 2-0 στη σειρά εναντίον του Πακιστάν με μια επιβλητική νίκη στο δεύτερο τεστ την Παρασκευή.

Η Αυστραλία απέκλεισε τους επισκέπτες για 237 τρεξίματα στα δεύτερα innings τους, λόγω των οποίων το Πακιστάν δεν πέτυχε τον στόχο των 317 σερί που είχαν θέσει οι γηπεδούχοι.

Ο κυβερνήτης της Αυστραλίας, Πατ Κάμινς, πρωτοστάτησε στη νίκη της Αυστραλίας, κερδίζοντας πέντε νικητήρια στο δεύτερο ίνινγκ του Πακιστάν, προσθέτοντας στον αριθμό των 10 για τον αγώνα. Η απόδοση του Cummins του χάρισε το βραβείο του παίκτη του αγώνα.

Για να μην ξεφύγουμε, το εντυπωσιακό τετράγωνο του Mitchell Starc στα δεύτερα inning συνέβαλε σημαντικά στην κυρίαρχη εμφάνιση της Αυστραλίας.

Ο αρχηγός του Πακιστάν Σαν Μασούντ αναδείχθηκε ως ο ξεχωριστός ερμηνευτής για το Πακιστάν, σημειώνοντας 60 runs off 71 μπάλες, που διανθίζονται από επτά καλά συγχρονισμένα όρια.

Μιλώντας στην τελετή μετά τον αγώνα, ο Μασούντ συλλογίστηκε τον αγώνα, αναγνωρίζοντας την αδίστακτη προσέγγιση της Αυστραλίας και την ικανότητά της να εκμεταλλεύονται τυχόν ανοίγματα που προσφέρει η αντίπαλος. Τόνισε τη σημασία της μετατροπής των εκκινήσεων σε σημαντικές βαθμολογίες, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της εκμετάλλευσης ευκαιριών στην έντονα ανταγωνιστική αρένα του κρίκετ δοκιμής.

“Η Αυστραλία είναι γνωστή για την σκληρότητά της. Το κλειδί είναι η μετατροπή των πενήντα σε εκατοντάδες. Όποια ανοίγματα τους δώσουμε, όπως κάναμε σε αυτόν τον αγώνα, θα τα εκμεταλλευτούν και θα μας κάνουν να πληρώσουμε γι' αυτό”, είπε ο Σαν.

Ο Masood αναγνώρισε τη δυσκολία να αντιμετωπίσεις μια ποιοτική ομάδα όπως η Αυστραλία. Τόνισε τη σημασία των χαμένων ευκαιριών, αλλά εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συνολική απόδοση του Πακιστάν και αναγνώρισε τον αντίκτυπο της πτώσης του σε φόρμα Marsh ως κομβικής στιγμής στον αγώνα.

“Όπως είπα, πρέπει να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Γι' αυτό το χαμόγελο. Υπήρχαν πολλά θετικά, αλλά αν δώσεις μια οσμή σε μια ποιοτική πλευρά όπως η Αυστραλία που δώσαμε, δεν είχαμε την ευκαιρία. Ίσως με το μπάλα, ίσως με το ρόπαλο, ίσως μέσα στο γήπεδο. Η πτώση του σε φόρμα του Marsh ήταν μια μεγάλη στιγμή αλλά πραγματικά χαρούμενος με την απόδοση», πρόσθεσε.

Επαινώντας τον Cummins για το εξαιρετικό μπόουλινγκ του και αναγνωρίζοντας τις κρίσιμες συνεργασίες που είχαν σφυρηλατήσει ο Smith και ο Marsh στα δεύτερα innings, ο Masood επανέλαβε ότι αυτός ο αγώνας θα χρησιμεύσει ως σχέδιο για την προσέγγιση του Πακιστάν στο τεστ κρίκετ, υποσχόμενος να μάθει από τα λάθη που έγιναν.

“Το αποτέλεσμα είναι μια αντανάκλαση τεσσάρων ημερών παιχνιδιού. Το να κερδίσουμε το toss και το μπόουλινγκ σε ευνοϊκές συνθήκες λειτούργησαν αρχικά προς όφελός μας. Ο Cummins παρουσίασε εξαιρετικό μπόουλινγκ, δείχνοντας γιατί είναι ο νούμερο ένα μπόουλερ. Στο 2ο inning, οι Smith και Marsh έχτισαν ένα κρίσιμη συνεργασία. Ωστόσο, αυτός ο αγώνας χρησιμεύει ως σχέδιο για το πώς στοχεύουμε να προσεγγίσουμε το τεστ κρίκετ και θα μάθουμε από τα λάθη που έγιναν», κατέληξε.

Ο αγώνας είδε το Πακιστάν αρχικά να διαπρέψει με την επίθεσή του στο μπόουλινγκ, περιορίζοντας την Αυστραλία σε 262 τρεξίματα πριν από το γεύμα την τελευταία μέρα. Ωστόσο, οι τουρίστες αντιμετώπισαν μια δύσκολη μάχη καθώς κυνηγούσαν τον στόχο που είχαν θέσει οι γηπεδούχοι.