Ο Shawn Barber, Καναδός πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, πέθανε από ιατρικές επιπλοκές – National | Globalnews.ca


Shawn Barber, ο Καναδός κάτοχος του ρεκόρ στο πολτό και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015, πέθανε από ιατρικές επιπλοκές. Ήταν 29.


Ο Μπάρμπερ πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του στο Κίνγκγουντ του Τέξας, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ, στο Associated Press. Η αιτία θανάτου δεν ήταν ακόμη γνωστή. Ο Μπάρμπερ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Περισσότερο από έναν απίστευτο αθλητή, ο Shawn ήταν ένα τόσο καλόκαρδο άτομο που πάντα έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του», είπε ο Doyle την Πέμπτη. «Είναι τραγικό να χάνεις έναν τόσο καλό άνθρωπο σε τόσο νεαρή ηλικία».

Ο Shawn Barber κουνάει το πλήθος αφού αποκλείστηκε στα 5,65 μέτρα στον τελικό του άλματος επί κοντώ ανδρών κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στίβου στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016.

Ο ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ/Φρανκ Γκουν

FILE – Ο Shawn Barber από τον Καναδά αγωνίζεται στο Pole Vault ανδρών κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνάντησης στίβου Weltklasse IAAF Diamond League στο στάδιο Letzigrund στη Ζυρίχη, Ελβετία, Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017.

Jean-Christophe Bott/Keystone μέσω AP, Αρχείο

Ο Barber ήταν ένας ξεχωριστός πολίστας στο Πανεπιστήμιο του Akron, όπου κατέκτησε τα πρωταθλήματα κλειστού χώρου NCAA το 2014 και το 2015. Κέρδισε το στέμμα εξωτερικού χώρου NCAA επίσης το 2015, πριν πάρει το χρυσό αργότερα εκείνο το καλοκαίρι στο Pan-Am Παιχνίδια. Ο Barber μετέφερε ένα κύμα ορμής στους κόσμους εκείνη τη σεζόν στο Πεκίνο. Πήρε το χρυσό έναντι του Γερμανού Raphael Marcel Holzdeppe.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ένα χρόνο αργότερα, ο Μπάρμπερ έφτασε στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 σε ένα άθλημα επί κοντώ που κέρδισε ο Τιάγκο Μπραζ της Βραζιλίας.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

Το καλύτερο θησαυροφυλάκιο του Barber ήταν έξι μέτρα (19 πόδια, 8 ¼ ίντσες) στις 15 Ιανουαρίου 2016, στο Ρίνο της Νεβάδα. Το σήμα του παραμένει το καναδικό ρεκόρ.

Έχει επιζήσει από τη μητέρα του, Ann? πατέρα, Γιώργο? και ο αδελφός, ο Ντέιβιντ.

&αντίγραφο 2024 The Canadian Press


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading