Ο Starc αιφνιδιάστηκε από την πτώση του ρυθμού του Πακιστάν


Ο Μίτσελ Σταρκ εξέφρασε την έκπληξή του για τη συγκριτικά χαμηλότερη ταχύτητα των Πακιστανών σφαιριστών κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής στο Περθ, όπου η Αυστραλία εξασφάλισε μια πειστική νίκη 360 δρομολογίων.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στο MCG πριν από το δεύτερο τεστ, ο Starc σημείωσε ότι ο πιο αργός ρυθμός ήταν απροσδόκητος. Ενώ τόνισε ότι η ταχύτητα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας, αναγνώρισε τη σημασία της στο παιχνίδι.

«Πιστεύω ότι όλοι ήταν λίγο έκπληκτοι με τον χαμηλό ρυθμό των σφαιριστών του Πακιστάν, όταν γενικά έχεις συνηθίσει κάποιους τύπους να φτάνουν στη δεκαετία του 150. [kph]. Δεν νομίζω ότι ο ρυθμός είναι το καλύτερο και το τέλος, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο και μπορεί να βοηθήσει», είπε ο Starc.

Ο Starc αναγνώρισε ότι το MCG μπορεί να μην δώσει τόσο προτεραιότητα στον επιπλέον ρυθμό, αναφέροντας το παράδειγμα του Scott Boland, ο οποίος, παρόλο που δεν ήταν μεταξύ των ταχύτερων σφαιριστών, έδειξε αποτελεσματικότητα δημιουργώντας πλευρική κίνηση στο σπίτι του.

«Στην περίπτωση αυτή, κοιτάς τον Σκότι Μπόλαντ που μπορεί να βάλει καλούς τροχούς, αλλά δεν είναι στην κορυφή των παιχνιδιών σου. πολύ καιρό και είδαμε ότι προφανώς κόντρα στην Αγγλία, όπου κάθε μπάλα που έβγαζε θα μπορούσε να ήταν ένα wicket. Οπότε δεν νομίζω ότι ο ρυθμός είναι το μόνο και το τέλος. Σίγουρα, για την επίθεσή μας όλοι συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά με κάνοντας τα πράγματα πολύ διαφορετικά», πρόσθεσε.

Ο Waqar Younis, σε μια συνομιλία με το ESPN, εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία των συναρπαστικών, γρήγορου ρυθμού μπόουλερ που χαρακτήριζαν παραδοσιακά τις περιοδείες του Πακιστάν στην Αυστραλία.

«Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι ότι πάντα όταν ερχόμαστε στην Αυστραλία, ένα πράγμα που συναρπάζει είναι το γρήγορο μπόουλινγκ και αυτή τη φορά δεν το βλέπω αυτό. Βλέπω μεσαίου ρυθμούς ή αργούς ρυθμούς -Στρογγυλοποιοί, δεν υπάρχει πραγματικός ρυθμός. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να έρχονται και να παρακολουθούν τους μπόουλερ του Πακιστάν να τρέχουν πραγματικά δυνατά και να κάνουν μπόουλινγκ 150 κλικ [kph]και αυτό είναι που δεν βλέπω εκεί», είπε ο Waqar.

“Αυτό είναι το άγχος και το πρόβλημά μου γιατί δεν το έχω δει και σε εγχώριο επίπεδο. Υπάρχουν μερικοί τραυματίες, μπορώ να καταλάβω, αλλά στο παρελθόν έβλεπες πάντα μια μπαταρία από γρήγορους μπόουλερ που μπορούσαν πάντα να φέρουν, αλλά δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει και ανησυχώ πραγματικά γι' αυτό», πρόσθεσε.