Ο Tre Hawkins θέλει να κάνει καλό στις δυνατότητες του Giants μετά από μια ήσυχη σεζόν rookieΟι Giants εκτιμούσαν τόσο πολύ τον Tre Hawkins πριν από αυτή τη σεζόν που άλλαξαν τη θέση του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη τους για να κάνουν χώρο στον πρωτάρη να ξεκινήσει.

Μέχρι τη 2η εβδομάδα, ο Hawkins ερχόταν από τον πάγκο καθώς ο Adoree' Jackson μετακινήθηκε από τη θέση πίσω στη φυσική του θέση ως εξωτερικός κόρνερ.

Η εβδομάδα 4 ήταν το πρώτο από τα επτά παιχνίδια που ο Χόκινς δεν έπαιξε στην άμυνα.

Συνολικά έκανε δύο αμυντικά στιγμιότυπα μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστιών και της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και ολοκλήρωσε τη σεζόν με μόλις ένα πέρασμα αμυνόμενο.

Λοιπόν, πού θα είναι η εστίαση του Hawkins για να ανακτήσει έδαφος κατά την πρώτη του εκτός εποχής NFL;

“Νομίζω ότι είναι περισσότερο το διανοητικό μέρος του παιχνιδιού – να μελετάς περισσότερο το παιχνίδι, να γίνεσαι περισσότερο παίκτης IQ”, είπε ο Χόκινς στην The Post καθώς καθάρισε το ντουλάπι του αυτή την εβδομάδα. «Πολλοί άνθρωποι είναι αθλητικοί σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που σας χωρίζει είναι ο τρόπος που μελετάτε και η προετοιμασία σας».

Giants cornerback Tre Hawkins. Noah K. Murray-NY Post

Οι Γίγαντες πιθανότατα θα χωρίσουν τους δρόμους τους με τον Τζάκσον – του οποίου ο μισθός 11 εκατομμυρίων δολαρίων και το ανώτατο όριο των 19 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν στα ύψη της ομάδας το 2023 – στην ελεύθερη αντιπροσωπεία.

Σε αυτό το σενάριο, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι ο εκλεκτός του έκτου γύρου Hawkins έδειξε αρκετά για να τον αντικαταστήσει ως βασικός για να σχηματίσει ένα δεύτερο έτος με τον εκλεκτό του πρώτου γύρου Deonte Banks, ο οποίος έχει ήδη στραμμένα τα μάτια του στον επόμενο Pro. Ψηφοφορία μπολ.

«Ο Μπανκς είναι πρώτος για κάποιο λόγο», είπε ο Χόκινς. «Ήταν πολύ έτοιμος. Προετοιμάστηκε καλά. Έμεινε συνεπής, έμεινε στη ρουτίνα. Έπαιξε σαν κτηνίατρος φέτος».

ο πρόσφατη αποχώρηση του αμυντικού συντονιστή Wink Martindale θα επηρεάσει τον Hawkins, του οποίου η ταχύτητα και το μήκος ήταν κατάλληλα για το σχέδιο κάλυψης τύπου του Martindale.

Η υπεράσπιση του Χόκινς από τον Μάρτιντεϊλ συνέβαλε στο να γίνει αναμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής παίκτης του προπονητικού στρατοπέδου, αλλά ο προπονητής Μπράιαν Ντάμπολ επαίνεσε τη συνέπεια του πρωτάρη και ο βοηθός γενικός διευθυντής Μπράντον Μπράουν είπε τότε «τίποτα δεν ήταν πολύ μεγάλο για τον Τρε».

«Ειλικρινά, δεν ξέρω αν ήταν καλό ή κακό. Είναι κάτι που ήρθε με το ταξίδι μου», είπε ένας στοχαστικός Χόκινς όταν ρωτήθηκε πώς αυτός ο βόμβος διαμόρφωσε τον φακό μέσα από τον οποίο προβάλλεται η σεζόν του. «Το καταλαβαίνω, αλλά κανείς δεν έχει μεγαλύτερες προσδοκίες για μένα από εμένα. Αυτό που έβλεπαν όλοι τότε, το είδα πολύ πριν από αυτούς».

Πριν από το άσχημο διαζύγιό του από τους Giants, ο Martindale απέδωσε τον μειωμένο ρόλο του Hawkins καθώς προχωρούσε η σεζόν σε άλλους οπαδούς – συγκεκριμένα, Cor'Dale Flott – που είχαν καλύτερη απόδοση σε μια αξιοκρατία, αλλά διπλασίασε τα “μεγάλα πράγματα” στο μέλλον του Hawkins.

Ο Daboll δεν εγκαταλείπει επίσης τις ακατέργαστες δυνατότητες που είδε.

«Ήταν πραγματικός επαγγελματίας, έκανε καλή δουλειά σε ό,τι του ζητήσαμε να κάνει και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του», είπε ο Daboll. «Χαίρομαι που τον έχουμε».

Ο Giants cornerback Tre Hawkins III (37) και η ασφάλεια των New York Giants, Dane Belton (24) αντιμετωπίζουν το τάκλιν με τον ευρέος δέκτης των Philadelphia Eagles Britain Covey (18) κατά το δεύτερο ημίχρονο στις 7 Ιανουαρίου. Robert Sabo για τη NY Post

Πιεζόμενος σε εκτεταμένη αμυντική δράση στο φινάλε της σεζόν για πρώτη φορά από τις 19 Νοεμβρίου, ο Χόκινς επέτρεψε πέντε αλιεύματα σε πέντε στόχους για 62 γιάρδες και ένα touchdown εναντίον των Eagles.

Διατήρησε τον ρόλο του σε ειδικές ομάδες καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

«Ακόμη και στις απώλειές μου νιώθω ότι υπάρχουν πάντα μαθήματα», είπε ο Χόκινς. «Ήταν μια βόλτα με τρενάκι – πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλά κάτω. Ήταν πολλά μικρά πράγματα [rolled] σε ένα. Προσπαθούσα να περάσω όποια αντιξοότητα ερχόταν στο δρόμο μου και να τελειώσω δυνατά. Είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος [when not playing]αλλά είναι η δουλειά μου και ένα καθήκον που πρέπει να κάνω».

Ο Curtis Samuel #4 των Ουάσιγκτον Commanders αντιμετωπίζει τάκλιν από τον Tre Hawkins III #37 των New York Giants στο τέταρτο τρίμηνο στο MetLife Stadium στις 22 Οκτωβρίου Getty Images

Ο Χόκινς «σίγουρα» πιστεύει ότι μπορεί και πάλι να είναι μελλοντικός βασικός στο NFL.

Θα περάσει την εκτός σεζόν σπουδάζοντας για να αποκτήσει καλύτερη «κατανόηση των εννοιών» αφού ακούσει αυτό το μήνυμα σε επανάληψη από τους προπονητές.

«Πάντα θα υπάρχει ένα τσιπ στον ώμο μου», είπε ο Χόκινς. «Ούτε καν για να αποδείξεις ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθος, αλλά πάντα πρέπει να αποδείξεις ότι κάποιος έχει δίκιο. Περισσότερο από αυτό, πρέπει να το αποδείξω στον εαυτό μου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading