Ο Tulane καταδικάζει τις ενέργειες ενός οπαδού που έφθασε στο δικαστήριο


Οι αξιωματούχοι της Tulane το βράδυ της Κυριακής καταδίκασαν τις ενέργειες ενός οπαδού που έκανε επαφή με το Μέμφις Ντέιβιντ Τζόουνς κατά τη διάρκεια εισβολής στο δικαστήριο που ακολούθησε την Πράσινο ΚύμαΝίκη με 81-79 επί της Τίγρεις στη Νέα Ορλεάνη νωρίτερα την ίδια μέρα.

Βίντεο από το περιστατικό έδειξε έναν άνδρα να βάλει τα χέρια του στον Τζόουνς, ο οποίος είχε γυρισμένη την πλάτη του, καθώς οι οπαδοί του Τουλέιν ξεχύθηκαν στο γήπεδο του Ντέβλιν Φιλντχάουζ μετά το παιχνίδι.

Οι αξιωματούχοι της Tulane δήλωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό.

“Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς είναι απαράδεκτος και πρόκειται για ενέργειες που δεν επιδοκιμάζονται από την Tulane Athletics ή το Πανεπιστήμιο”, ανέφερε η Tulane Athletics ως μέρος μιας δήλωσης. “Παρακολουθούμε αυτό το θέμα και ήμασταν σε επαφή με το Πανεπιστήμιο του Μέμφις και το γραφείο American Athletic Conference. Η διασφάλιση της ασφάλειας όλων στις εκδηλώσεις Tulane Athletics θα είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε ως προς αυτό προχωρώντας μπροστά.”

Ο προπονητής της Tulane, Ρον Χάντερ, εξασφάλισε μια σημαντική νίκη επί της Πένυ Χάρνταγουεϊ και του Νο. 10 του Μέμφις στον αγώνα της Κυριακής, αλλά μια συζήτηση για την εισβολή στο γήπεδο και την ασφάλεια των παικτών γενικά — εδώ και χρόνια, ένα πολικό θέμα στο κολεγιακό μπάσκετ — αντικατέστησε το νίκη.

Νωρίτερα την Κυριακή, η σταρ του γυναικείου μπάσκετ της Αϊόβα, Κέιτλιν Κλαρκ συγκρούστηκε με οπαδό που εισέβαλε στο γήπεδο μετά τη νίκη της πολιτείας του Οχάιο επί των Hawkeyes. Μετά το παιχνίδι, ο Κλαρκ το χαρακτήρισε μια κατάσταση “κάπως τρομακτική” που θα μπορούσε να ήταν χειρότερη.

Αφού οι οπαδοί της Νεμπράσκα εισέβαλαν στο γήπεδο στις 9 Ιανουαρίου μετά από ανατροπή 88-72 για τους άνδρες του Purdue στο Λίνκολν, ο προπονητής των Boilermakers Matt Painter είπε ότι οι σχολικοί υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι υπάρχουν προετοιμασίες για τέτοιες καταστάσεις.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι για τις θύελλες του δικαστηρίου, παιδιά;» Είπε ο Painter μετά την ήττα με 88-72. “Δεν ξέρω γιατί τα ιδρύματα δεν είναι έτοιμα γι' αυτό. Τι νόμιζες ότι θα συνέβαινε αν κέρδιζαν; Διαδώστε το. Διαδώστε το μήνυμα πριν τραυματιστεί κάποιος. Ένας μαθητής από τη Νεμπράσκα θα πρέπει να μπορεί να εισβάλει στο δικαστήριο . Είμαστε ψύχραιμοι. Αλλά ετοιμαστείτε για αυτό, αν αυτό πρόκειται να κάνετε.”


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading