Ο Wahab Riaz αποκαλύπτει τον λόγο για την επιλογή του Azam Khan, ξεκουράζοντας τον Mohammad Haris


Ο αρχιεπιλογέας ανδρών του Πακιστάν, Wahab Riaz, ανακοίνωσε μια 17μελή ομάδα για τη σειρά πέντε αγώνων T20I εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, που ξεκινά από τις 12 Ιανουαρίου στο Όκλαντ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Λαχόρη, ο Wahab έδωσε πληροφορίες για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της επιτροπής επιλογής σχετικά με την επιλογή του Azam Khan.

“Έχουμε παρακολουθήσει τον Azam Khan πολύ στενά. Μερικές φορές, πρέπει να προτιμάτε τις δεξιότητες από τη φυσική κατάσταση. Εάν ένας παίκτης μπορεί να σας κερδίσει έναν αγώνα, αυτό είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Μιλήσαμε με τον Azam Khan και του δώσαμε ένα σαφές μήνυμα – θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτόν, αλλά πρέπει να ανταποκριθεί και αυτός.Δεν μπορείς να περιμένεις από κανέναν να χάσει 10 κιλά σε 10 μέρες, αλλά υπάρχει τρόπος [to improve fitness]. Είδαμε ότι είναι παίκτης με μεγάλη απήχηση στο PSL, στο εγχώριο κρίκετ, σε άλλα πρωταθλήματα – δοκιμάσαμε πολλούς παίκτες σε αριθμό, οπότε τώρα θέλουμε να δώσουμε στον Azam μια ευκαιρία», είπε ο Wahab.

Εν τω μεταξύ, ο Wahab τόνισε ότι ο Mohammad Haris έχει ξεκουραστεί στρατηγικά για αυτή τη σειρά, επιβεβαιώνοντας τη σημασία του στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας.

«Ξεκουράσαμε τον Mohammad Haris για αυτή τη σειρά. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές του και είναι μέρος των σχεδίων μας για το μέλλον. Υπήρχαν κάποιοι εγχώριοι ερμηνευτές στο κρίκετ Πρώτης Κατηγορίας που θέλαμε να δώσουμε μια ευκαιρία και να αυξήσουμε τη δεξαμενή των παικτών μας, έτσι ξεκουράσαμε τον Χάρη από αυτήν την περιοδεία», είπε.

Ομάδα του Πακιστάν: Shaheen Afridi (c), Babar Azam, Mohammad Rizwan, Fakhar Zaman, Saim Ayub, Sahibzada Farhan, Haseebullah Khan, Iftikhar Ahmed, Azam Khan, Aamer Jamal, Abbas Afridi, Mohammad Wasim Jr, Mohammad Nawaz, Abrar Ahmed, Usama Mir, Haris Rauf, Zaman Khan