Ο Yamamoto θα υπογράψει με τους Dodgers | Η Express Tribune


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ:

Ο πολυπόθητος Ιάπωνας δεξιόχειρας στάμνα Yoshinobu Yamamoto συμφώνησε σε 12ετή συμφωνία 325 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Los Angeles Dodgers, ανέφεραν οι Los Angeles Times και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Οι Times ανέφεραν ένα άτομο που γνώριζε τη συμφωνία αλλά δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια και το ESPN ανέφερε επίσης ανώνυμες πηγές αναφέροντας ότι οι Dodgers είχαν νικήσει μια παρέα άλλων μνηστήρων για να προσγειώσουν τον 25χρονο σταρ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο διευθυντής των New York Yankees Aaron Boone αποκάλυψε ότι είχε χαρίσει στον Yamamoto μια φανέλα Νο. 18 Yankees ως μέρος της προσπάθειας του συλλόγου να τον δελεάσει στο Bronx.

«Είναι δικό του αν θέλει να το κρατήσει», είπε ο Μπουν.

Ο Yamamoto φέρεται να συναντήθηκε επίσης με τους San Francisco Giants, τους Philadelphia και τους Boston Red Sox.

Αλλά ο Yamamoto προφανώς θα ενωθεί με τον συμπατριώτη του σούπερ σταρ Shohei Ohtani στο Λος Άντζελες.

Ο Ohtani, ο αμφίδρομος σταρ που αυτή τη σεζόν κέρδισε το δεύτερο βραβείο πολυτιμότερου παίκτη της Αμερικανικής Λίγκας με ομόφωνη ψηφοφορία, αποχώρησε από τους Los Angeles Angels ως ελεύθερος και υπέγραψε μια συμφωνία ρεκόρ 10 ετών, 700 εκατομμυρίων δολαρίων — το πλουσιότερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού της Βόρειας Αμερικής.

Ο Yamamoto συνεργάστηκε με τον Ohtani στη νικηφόρα καμπάνια της Ιαπωνίας World Baseball Classic και αναδείχθηκε MVP του Pacific League της Ιαπωνίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Νοέμβριο.

Αυτό ακολούθησε το τρίτο συνεχόμενο βραβείο Sawamura ως κορυφαίος παίκτης της Ιαπωνίας.

Κέρδισε το τριπλό στέμμα της Nippon Professional Baseball — που οδηγούσε το πρωτάθλημα σε νίκες, κέρδισε κατά μέσο όρο και επιθετικά άουτ — σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Συνολικά, ήταν 49-16 με 1,44 ERA και 580 χτυπήματα σε αυτό το διάστημα.

Σε αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν το τελευταίο του ξεκίνημα στο NPB, ο Yamamoto έδωσε ένα πλήρες παιχνίδι 14-strikeout σε 138 γήπεδα για να οδηγήσει τους Orix Buffaloes στη νίκη στο παιχνίδι έξι του Japan Series.

Οι Buffaloes τελικά έχασαν τη σειρά από τους Hanshin Tigers και δημοσίευσαν επίσημα τον Yamamoto στις 20 Νοεμβρίου, καθιστώντας τον κατάλληλο να υπογράψει με έναν σύλλογο του Major League Baseball.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading