Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο πρώην παίκτης του DePaul, προπονητής Joey Meyer


ΣΙΚΑΓΟ — Ο Joey Meyer, ο οποίος έπαιζε στον DePaul και ήταν προπονητής του Μπλε Δαίμονες σε επτά συμμετοχές σε τουρνουά NCAA σε 13 σεζόν, πέθανε. Ήταν 74.

Ο Μέγιερ πέθανε την Παρασκευή στο προάστιο Χίνσντεϊλ του Σικάγο, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, ανέφερε ο Ντεπωλ σε μια ανακοίνωση. Το σχολείο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο Joey Meyer έπαιξε για τον πατέρα του, Ray, για τρεις σεζόν από το 1968 έως το 1971, έχοντας κατά μέσο όρο 16,4 πόντους σε 75 παιχνίδια για τον DePaul. Ο γκαρντ επιλέχθηκε από τους Buffalo Braves στον 18ο γύρο του ντραφτ του NBA του 1971, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος.

Ο Μάγιερ υπηρέτησε ως βοηθός του πατέρα του για 11 σεζόν πριν αναλάβει όταν ο Ρέι αποσύρθηκε αφού προπονούσε τον Ντεπόλ από το 1942 έως το 1984.

Ο Joey Meyer πήρε τους Blue Demons στο τουρνουά του NCAA σε κάθε μία από τις πρώτες πέντε σεζόν του. Έφτασαν στο Sweet 16 το 1986 και το 1987.

Ο Meyer σημείωσε 231-158 στις 13 σεζόν του ως προπονητής του DePaul. Μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες του Meyer ήταν οι Rod Strickland, David Booth και Tom Kleinschmidt.

Μετά τον χρόνο του στον DePaul, ο ιθαγενής του Σικάγο ήταν προπονητής στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του NBA και εργάστηκε ως περιφερειακός σκάουτερ για το LA Clippers.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading