Πέντε παίκτες του World Juniors του 2018 είπαν να παραδοθούν στην αστυνομία: αναφορά | Globalnews.ca


Πέντε μέλη του Καναδά 2018 World Juniors Η ομάδα χόκεϋ έχει ενημερωθεί να παραδοθεί στην αστυνομία και πρόκειται να αντιμετωπίσει κατηγορίες σε σχέση με μια υποτιθέμενη ομαδική σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο, Οντ., σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ.


Η Globe and Mail ανέφερε για πρώτη φορά την εξέλιξη την Τετάρτηεπικαλούμενος δύο πηγές με γνώση της έρευνας που δεν κατονομάστηκαν επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν για την υπόθεση.

Στους παίκτες, στους οποίους δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες, δόθηκε καθορισμένο χρονικό διάστημα για να παρουσιαστούν στο αρχηγείο της αστυνομίας του Λονδίνου, ανέφερε η Globe. Το Global News δεν έχει επιβεβαιώσει από ανεξάρτητο το ρεπορτάζ του Globe.

Αρκετοί παίκτες που ήταν μέλη της ομάδας του 2018 πήραν αόριστες άδειες απουσίας από τους συλλόγους τους τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις των ομάδων τους που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και σε δημόσια σχόλια. Αυτοί οι παίκτες είναι ο Michael McLeod και ο Cal Foote των New Jersey Devils, ο Carter Hart των Philadelphia Flyers, ο Dillon Dube των Calgary Flames και ο πρώην παίκτης των Ottawa Senators Alex Formenton, ο οποίος τώρα παίζει στην Ελβετία.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Η Global News έχει επικοινωνήσει με πράκτορες που εκπροσωπούν όλους τους παίκτες που παίρνουν άδειες και νόμιμους εκπροσώπους, καθώς και με την Ένωση παικτών NHL και NHL, αλλά δεν έχουν λάβει απαντήσεις μέχρι την ώρα της δημοσίευσης.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες του Λονδίνου και ο ανακριτής για την υπόθεση δήλωσαν και οι δύο ότι δεν είχαν πληροφορίες να μοιραστούν αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι τα φύλλα σχετίζονται με την έκθεση Globe.

Οι αναμενόμενες κατηγορίες προέρχονται από φερόμενη ομαδική σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο, Οντ., τον Ιούνιο του 2018 μετά από μια εκδήλωση γκαλά του Χόκεϊ στον Καναδά.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

Η είδηση ​​του συμβάντος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2022 αφού η TSN ανέφερε ότι το Hockey Canada είχε διευθετήσει μια αστική αγωγή με τον καταγγέλλοντα. Αυτή η αναφορά πυροδότησε μια σειρά γεγονότων, τα οποία περιελάμβαναν ανανεωμένες έρευνες, καθώς και έντονο έλεγχο που επικεντρώθηκε στο Χόκεϊ Καναδά που τελικά οδήγησε ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο και την ηγετική ομάδα σε παραίτηση.

Ο ατζέντης του Φουτ είχε πει προηγουμένως στο Global News το 2022 ο πελάτης του δεν ενεπλάκη στην φερόμενη σεξουαλική επίθεση. Ένας δικηγόρος του Χαρτ εκείνη την εποχή είπε ότι ο πελάτης του δεν είχε «εμπλακεί σε καμία αδικοπραγία». Ο ατζέντης του Dube είπε τότε ο πελάτης του «δεν εμπλέκεται σε καμία αδικοπραγία». Οι προσπάθειες επικοινωνίας με εκπροσώπους των McLeod και Formenton έμειναν αναπάντητες.

Δύο έρευνες – μια από την αστυνομία του Λονδίνου και μια άλλη από τη δικηγορική εταιρεία Henein Hutchison, η οποία κρατήθηκε από το Hockey Canada για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας – ξεκίνησαν μια ημέρα μετά το φερόμενο περιστατικό. Και οι δύο έκλεισαν μήνες αργότερα χωρίς κατηγορίες ή κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε από τους παίκτες που φέρεται να εμπλέκονται.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Ωστόσο, μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών τον Μάιο του 2022, και οι δύο έρευνες άνοιξαν εκ νέου.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Globe and Mail τον περασμένο Δεκέμβριο και επιβεβαιώθηκαν από την Global News αποκάλυψε ότι η αστυνομία του Λονδίνου είπε ότι έχει «εύλογους λόγους» να πιστεύει πέντε μέλη της ομάδας του 2018 ενεπλάκησαν σε ομαδική σεξουαλική επίθεση.

Τα έγγραφα, ενώ συντάχθηκαν εν μέρει, αποκάλυψαν τις περισσότερες λεπτομέρειες από την αστυνομία για την κατάσταση της έρευνάς τους. Εκείνη την εποχή, η αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε από έναν δικαστή να εγκρίνει μια σειρά από μέτρα έρευνας, όπως εντάλματα έρευνας και εντολές παραγωγής, που σχετίζονται με την έρευνά τους.

«Πιστεύω, για εύλογους λόγους, δεδομένου του συνόλου των περιστάσεων που θα περιγράψω παρακάτω, ότι ο (Ε.Μ.) δέχθηκε σεξουαλική επίθεση. Οι αντιλήψεις της για τη βραδιά ήταν αυτές που κατάλαβε και αρχικά (συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις) με (Παίκτη #1). Η (συγκεκριμένη(ες) σεξουαλική(ες) πράξη(ες)) που έλαβε χώρα μετά ήταν μη συναινετική», έγραψε ο Sgt. Ο Ντέιβιντ Γιουνάν στα δικαστικά έγγραφα της εποχής.

«Πιστεύω, όταν λάμβανε μια συνολική άποψη των αποδεικτικών στοιχείων, η (ΕΜ) πίστευε υποκειμενικά ότι δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να εμπλακεί σε (συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις). Επιπλέον, πιστεύω ότι καθένας από τους ύποπτους γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι ο (ΕΜ) δεν είχε συναινέσει στη (συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη(εις)) στην οποία εμπλέκεται ο καθένας».

Το Hockey Canada αντιμετώπισε έναν απολογισμό σχετικά με τον συνολικό χειρισμό υποθέσεων σεξουαλικής επίθεσης που αφορούν παίκτες. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο οργανισμός διατηρούσε ένα αποθεματικό ταμείο, το οποίο τροφοδοτούνταν από συνδρομές μελών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε εν μέρει για τη διευθέτηση υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Το Hockey Canada είπε ότι το ταμείο δεν θα χρησιμοποιείται πλέον για αυτόν τον σκοπό.

Κορυφαίοι χορηγοί, όπως οι Nike, Tim Hortons, Canadian Tire, Scotiabank και Esso απέσυραν τις χορηγίες τους, απαιτώντας αλλαγές στις κορυφαίες τάξεις του οργανισμού.

Μετά από μήνες πίεσης, ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο και η ηγετική ομάδα παραιτήθηκαν τον Οκτώβριο. Το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο και η ηγεσία υποσχέθηκαν να αλλάξουν τη συνολική κουλτούρα στο άθλημα και στον οργανισμό.

Χόκεϊ Καναδάς τον Νοέμβριο είπε ότι η τελική έκθεση από μια ανεξάρτητη επιτροπή κρίσης που εξέτασε τις εικαζόμενες σεξουαλικές επιθέσεις δεν θα δημοσιοποιηθεί μετά από έφεση.

Η έκθεση της Henein Hutchison LLP παρέμεινε επίσης σφραγισμένη καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εκδίκασης, η οποία διεξήχθη ιδιωτικά.

Όλοι οι παίκτες από την παγκόσμια ομάδα νεανίδων του 2018 παραμένουν σε αναστολή από το Hockey Canada και δεν δικαιούνται να παίξουν, να προπονήσουν ή να συμμετάσχουν με άλλο τρόπο σε οποιεσδήποτε διοργανώσεις που εγκρίνονται από το Χόκεϊ στον Καναδά — συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς ανταγωνισμού — εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας προσφυγής, είπε ο οργανισμός.

— με αρχεία από την Global News' Σον Μπόιντον

&copy 2024 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading