Πηγές: Οι Buckeyes στοχεύουν την Bjork της A&M για το AD


Η Πολιτεία του Οχάιο στοχεύει τον αθλητικό διευθυντή του Texas A&M, Ross Bjork, για να γίνει ο επόμενος αθλητικός διευθυντής του σχολείου, είπαν πηγές στο ESPN.

Η διαδικασία πρόσληψης βρίσκεται στα τελικά στάδια ανά πηγή, με κάποια οριστικότητα να αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Τις τελευταίες ημέρες, πηγές είπαν στο ESPN ότι οι αξιωματούχοι είχαν έρθει σε επαφή με άλλους φιναλίστ και τους είπαν ότι δεν ήταν πλέον υποψήφιοι.

Η αναμενόμενη πρόσληψη της Bjork φέρνει μια αλλαγή παραδείγματος για τον στίβο της Πολιτείας του Οχάιο, στον απόηχο της αποχώρησης του μακροχρόνιου αθλητικού διευθυντή Τζιν Σμιθ, και συμβολίζει μια νέα κατεύθυνση από τον νέο πρόεδρο Τεντ Κάρτερ, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του τις τελευταίες εβδομάδες.

Για χρόνια, το παιχνίδι στο σαλόνι στα συνέδρια αθλητικών διευθυντών ήταν: ποιος από τους επιτυχημένους προστατευόμενους του Σμιθ στην Πολιτεία του Οχάιο θα τον αντικαθιστούσε στην Πολιτεία του Οχάιο; Υπήρχαν πάντα πολλοί πιθανοί υποψήφιοι που είχαν δουλέψει υπό τον Σμιθ, όπως ο Pat Chun της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, η Heather Lyke του Pitt, η Diana Sabau της Utah State και ο Martin Jarmond του UCLA.

Η στόχευση της Bjork από τον Carter δείχνει μια προτίμηση για ένα νέο ξεκίνημα έναντι της θεσμικής γνώσης.

Η Bjork θα έφτανε έχοντας μόλις απολύσει τον προπονητή Texas A&M Jimbo Fisher, κάτι που είχε το κόστος της υψηλότερης εξαγοράς στην ιστορία του αθλήματος. Η Texas A&M οφείλει στη Fisher περισσότερα από 76 εκατομμύρια δολάρια από την πλήρως εγγυημένη συμφωνία. Η Bjork δεν προσέλαβε τον Fisher, αλλά ήταν αθλητικός διευθυντής όταν εκδόθηκε η επέκταση του συμβολαίου που οδήγησε στην εξαγορά.

Στον απόηχο της απόλυσης του Fisher, η Bjork εκτέλεσε μια άτεχνη αναζήτηση προπονητή που έληξε με την πρόσληψη του Mike Elko. Περιλάμβανε μια δημόσια ερωτοτροπία του Mark Stoops του Κεντάκι που απέτυχε, όπως τελικά κατέληξε ο Stoops στο Κεντάκι. Η Texas A&M δεν αναμένεται να κάνει ώθηση για να κρατήσει την Bjork.

Η Bjork φέρνει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας SEC. Εργάστηκε στην Ole Miss ως αθλητικός διευθυντής από το 2012 έως το 2019 πριν προσληφθεί στην Texas A&M. Πριν από την Ole Miss, εργάστηκε ως αθλητικός διευθυντής στο Δυτικό Κεντάκι και εργάστηκε ως συνεργάτης και βοηθός αθλητικού διευθυντή σε μέρη όπως το UCLA, το Μαϊάμι και το Μιζούρι πριν αναλάβει τη δουλειά στο Δυτικό Κεντάκι.

Η Πολιτεία του Οχάιο φαίνεται ως μια από τις κορυφαίες θέσεις εργασίας στον αθλητισμό κολεγίων. Ο Smith πρόκειται να αποσυρθεί τον Ιούλιο μετά από 18 σεζόν, όπου αναδείχθηκε ως μια από τις πιο σεβαστές φωνές του αθλήματος. Οκτώ φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του Σμιθ, η Πολιτεία του Οχάιο τερμάτισε Νο. 1 στο Big Ten στην κατάταξη του Director's Cup.

Η Πολιτεία του Οχάιο έχει 36 αθλήματα και κατά τη διάρκεια της θητείας του Σμιθ το σχολείο κέρδισε 32 ομαδικά και 117 ατομικά εθνικά πρωταθλήματα.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading