Πηγές: WSU, OSU κοντά σε συνεργασία με το WCC


Η Πολιτεία του Όρεγκον και η Πολιτεία της Ουάσιγκτον πλησιάζουν σε συμφωνία για να ενταχθούν στη Διάσκεψη της Δυτικής Ακτής ως θυγατρικά μέλη το επόμενο έτος σε πολλά αθλήματα, κυρίως στο μπάσκετ ανδρών και γυναικών, ανέφεραν πηγές στο ESPN, επιβεβαιώνοντας πολλαπλές αναφορές.

Είναι μια συμφωνία παρόμοια με αυτή που κατέληξαν τα σχολεία με το Mountain West να παίξουν έξι ποδοσφαιρικούς αγώνες εναντίον ομάδων MW την επόμενη χρονιά, αλλά με μεγάλη διαφορά. Ενώ οι αγώνες των Beavers και Cougars εναντίον σχολείων MW στο ποδόσφαιρο δεν θα μετρήσουν στη βαθμολογία του συνεδρίου, υπάρχει η προσδοκία ότι τα παιχνίδια τους θα μετρήσουν στη βαθμολογία για άλλα αθλήματα στο WCC. Αναμένεται επίσης να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τουρνουά συνεδρίων και να εκπροσωπήσουν το WCC σε διοργανώσεις πρωταθλήματος NCAA.

Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί και έρχεται μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα να μην επανεξετάσει την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου που παρείχε τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου του Pac-12 στις OSU και WSU.

Η OSU και η WSU σκοπεύουν να ανακατασκευάσουν το Pac-12 και θα διατηρήσουν την επωνυμία του συνεδρίου στα γήπεδα ποδοσφαίρου τους την επόμενη σεζόν, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν ως συνέδριο δύο ομάδων.

Για να υπάρξει ένα συνέδριο, το NCAA απαιτεί “τουλάχιστον επτά ενεργά μέλη της Κατηγορίας I”, τα οποία πρέπει να χορηγούν όλα το μπάσκετ ανδρών και γυναικών, και για να χορηγεί το συνέδριο τουλάχιστον 12 αθλήματα Κατηγορίας Ι, μεταξύ άλλων απαιτήσεων. Σε περίπτωση αναχωρήσεων, οι κανονισμοί επιτρέπουν σε ένα συνέδριο μια περίοδο χάριτος δύο ετών κατά την οποία μπορεί να υπάρξει χωρίς τον ελάχιστο αριθμό σχολείων.

Η συμφωνία WCC, όπως αυτή στο ποδόσφαιρο, θεωρείται ως μια βραχυπρόθεσμη λύση που θα κερδίσει χρόνο στα σχολεία για την ανοικοδόμηση του Pac-12. Υπήρχαν παρόμοιες συζητήσεις με την MW για μια συμφωνία θυγατρικών πέρα ​​από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτές οι συνομιλίες απέτυχαν, ανέφεραν πηγές.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading