Προβολή δύο γεγονότων εκτός εποχής για τους κορυφαίους βοηθούς των Giants


Η ανάπτυξη δεν αφορά μόνο τους παίκτες του κολεγίου που προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκδηλώσεις στο Mobile, στην Αλαμπάμα και στο Frisco του Τέξας. Αυτό που θα συμβεί με μερικά μέλη του προπονητικού επιτελείου του Brian Daboll θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να διαμορφώσει αυτό με το οποίο θα συνεργαστεί ο Daboll το 2024 με τους Giants.

Υπάρχουν ήδη πολλές αλλαγές που ετοιμάζονται, με τον Daboll να βρίσκεται στα πρώτα στάδια της πλήρωσης που αποδείχθηκε ότι ήταν επτά ανοίγματα στο επιτελείο του. Τέσσερις από αυτούς ήταν αποτέλεσμα πυροβολισμών, δύο βοηθοί έφυγαν από τους Giants για άλλες θέσεις στις τάξεις του κολεγίου και αμυντικός συντονιστής Ο Wink Martindale χώρισε τους δρόμους του με το franchise με μια άσχημη αποχώρηση.

Δύο κορυφαίοι βοηθοί που παραμένουν στο επιτελείο του Daboll, ο συντονιστής επίθεσης Mike Kafka και ο προπονητής των στρατηγών Shea Tierney, θα είναι σύντομα απασχολημένοι με την εκπλήρωση των ευθυνών που θα πρέπει να δώσουν μια ματιά σε αυτό που ελπίζουν και οι δύο να ακολουθήσουν. Ο Κάφκα θα είναι ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας Δύσης στον αγώνα East-West Shrine Bowl, που θα παιχτεί την 1η Φεβρουαρίου στο Ford Center στο The Star, που είναι το συγκρότημα εξάσκησης Cowboys στο Frisco του Τέξας.


Brian Daboll, Head Coach και Offensive Coordinator Mike Kafka
Ο συντονιστής επίθεσης των Giants, Mike Kafka (δεξιά, με τον προπονητή του Big Blue, Brian Daboll) θα υπηρετήσει ως επικεφαλής προπονητής της ομάδας West στον αγώνα East-West Shrine. Robert Sabo για τη NY Post

Ο Tierney θα είναι ο επιθετικός συντονιστής για την Εθνική ομάδα στο Senior Bowl, που θα παιχτεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Hancock Whitney Stadium στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Αλαμπάμα. Ο Μάικ Άνταμς, ο βοηθός προπονητής των ειδικών ομάδων των Giants, θα είναι ο συντονιστής των ειδικών ομάδων για την αμερικανική ομάδα.

Αυτές οι αναθέσεις θα δώσουν στους Κάφκα, Τίρνεϊ και Άνταμς πρόσβαση στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των συναντήσεων σε πολλούς παίκτες που τελικά θα μπουν στον πίνακα προοπτικών των Giants πριν από το ντραφτ του 2024. Η πρόσθετη πληροφορία δεν είναι ποτέ κακό.

Θα επιτρέψει επίσης στον Κάφκα να διευθύνει μια ομάδα και στους Τίρνεϊ και Άνταμς να επεκταθούν πέρα ​​από τους τρέχοντες ρόλους τους ως προπονητές θέσης.


Ο προπονητής των New York Giants Quarterbacks Shea Tierney
Ο προπονητής των Giants στρατηγός Shea Tierney θα είναι ο επιθετικός συντονιστής για την Εθνική ομάδα στο Senior Bowl. Robert Sabo για τη NY Post

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουμε περαιτέρω, να αξιολογήσουμε και να παρουσιάσουμε τους βοηθούς προπονητές μας που μπορεί να είναι η επόμενη γενιά των προπονητών μας», δήλωσε ο Troy Vincent, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ποδοσφαιρικών λειτουργιών του NFL, σχετικά με τις ευκαιρίες προπόνησης East-West Shrine Bowl.

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που το Senior Bowl εφαρμόζει μια μορφή «Coach Up», επιτρέποντας στους προπονητές να αναλαμβάνουν υψηλούς ρόλους. Ο βοηθός επικεφαλής προπονητής/προπονητής άμυνας των Titans Terrell Williams θα είναι ο επικεφαλής προπονητής της αμερικανικής ομάδας και ο αμυντικός συντονιστής Jets Jeff Ulbrich θα είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Αυτό είναι ένα ωραίο κομμάτι συμμετρίας για τον Κάφκα. Ως πρώην στρατηγός των Βορειοδυτικών, ονομάστηκε MVP του αγώνα East-West Shrine το 2010 και στη συνέχεια έγινε επιλογή του τέταρτου γύρου των Eagles. Ο Κάφκα, 36 ετών, ήταν επιτυχημένος την περασμένη σεζόν στην πρώτη του χρονιά ως συντονιστής του NFL και η προσοχή που συγκέντρωσε οδήγησε σε τέσσερις ομάδες να του πάρουν συνεντεύξεις για τη θέση του επικεφαλής προπονητή. Η επίθεση των Γιγάντων σημαδεύτηκε το 2023, αλλά αυτό δεν εμπόδισε δύο ομάδες με κενές θέσεις προπονητή, τους Seahawks και τους Titans, να μιλήσουν με τον Κάφκα για τα εγκαίνια τους.

Οι Γίγαντες δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν από τον Κάφκα. Αν πάρει ένα head coaching, φυσικά και θα αποχωρήσει. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί εάν υπάρχει εξωτερικό ενδιαφέρον για την πρόσληψη του Κάφκα ως επιθετικού συντονιστή και εάν ο Κάφκα κεντριστεί από αυτό το ενδιαφέρον. Υπήρξαν στιγμές την περασμένη σεζόν που ο Daboll αναμείχτηκε περισσότερο στην επίθεση και στο play-calling, και ο Daboll δεν δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Κάφκα θα συνεχίσει να παίζει τα έργα το 2024.

«Αυτές είναι συζητήσεις που θα έχουμε εδώ τους επόμενους μήνες, ποια κατεύθυνση θα πάμε και θα πάρουμε αυτές τις αποφάσεις καθώς κάνουμε μια πλήρη αξιολόγηση», είπε ο Daboll αφού οι Giants ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους 6-11.

Ο Κάφκα θα μπορούσε να δει μια ευκαιρία με μια άλλη ομάδα ως ωφέλιμη για την προπονητική του καριέρα. Ή θα μπορούσε να επιστρέψει και να περιμένει να δει τι του επιφυλάσσει ο Daboll.

Ο Tierney, 37 ετών, δεν ήταν ποτέ παιχνιδιάρης, αλλά όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου και θα μπορούσε να είναι στη σειρά για προαγωγή σε συντονιστή επίθεσης εάν φύγει ο Κάφκα. Ο Daboll και ο Tierney έχουν μια ιστορία μαζί, ενώ συνδέθηκαν για πρώτη φορά το 2017 στην Αλαμπάμα, όταν ο Daboll ήταν ο επιθετικός συντονιστής και ο Tierney ήταν επιθετικός βοηθός στο επιτελείο του Nick Saban.

Ο Daboll έφερε τον Tierney μαζί του στο Buffalo το 2018 και στους Giants το 2022. Η προσοχή του Tierney στη λεπτομέρεια βοήθησε τον Daniel Jones να φτιάξει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, προσφέροντας στον Jones ένα τετραετές συμβόλαιο αξίας 160 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Tierney αυτή την περασμένη σεζόν βοήθησε να πάρει γρήγορα τον πρωτάρη Tommy DeVito που δεν είχε τραβηχτεί και ο DeVito απάντησε κερδίζοντας τρία συνεχόμενα παιχνίδια — ρίχνοντας πέντε πάσες touchdown και κανένα κόψιμο σε αυτό το σερί.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading