Πρόβλεψη Χιούστον εναντίον BYU: Αποδόσεις μπάσκετ κολεγίου, επιλογές, καλύτερα στοιχήματα για την Τρίτη


Υπάρχει ένας τεράστιος αγώνας στο Big 12 αυτή την εβδομάδα, καθώς το Νο. 4 Χιούστον ταξιδεύει για να παίξει με το Νο. 21 BYU στο Provo για κάποιο Cougar on Cougar έγκλημα.

Οι Cougars είναι μια κυρίαρχη δύναμη στο κολεγιακό μπάσκετ, αλλά έχουν δυσκολευτεί εκπληκτικά στο δρόμο.

Είναι 1-5 ενάντια στο spread (ATS) εκτός έδρας, με δύο άμεσες ήττες στις δύο προηγούμενες πραγματικές ευκαιρίες δρόμου (Iowa State, TCU).

Εν τω μεταξύ, τα άλλα Cougars ήταν κυρίαρχα κολεγιακό μπάσκετ δύναμη εντός έδρας, καλύπτοντας 10 από τους 12 αγώνες στο Marriott Center.

Αυτό είναι ένα βάναυσο παιχνίδι για χάντικαπ, αλλά πρέπει να στοιχηματίσω στο Χιούστον γιατί η γραμμή είναι πολύ χαμηλή.

Πρόβλεψη Χιούστον εναντίον BYU

Υπάρχουν πολλοί συγκλίνοντες παράγοντες σε αυτήν την αντιστοιχία.

Οι δευτερεύουσες-βαριές ενέργειες μεγέθυνσης πέντε εξόδων του BYU είναι θεωρητικά τέλειες για την εκμετάλλευση της καλύτερης άμυνας του Χιούστον σε εθνικό επίπεδο.

Οι Cougars εκτελούν την πιο επιθετική άμυνα κάλυψης της χώρας από την οθόνη της μπάλας, σβήνοντας κάθε ενέργεια εντός της μπάλας και αφήνοντάς τους ευάλωτους σε ευκαιρίες catch-and-shoot από την αδύναμη πλευρά.

Φυσικά, το Χιούστον είναι πιο αδύναμο απέναντι σε σετ εκτός μπάλας και σετ χεριών, δύο ενέργειες που εκτελούνται περισσότερο από το BYU.

Τούτου λεχθέντος, οποιαδήποτε αμυντική αδυναμία για το Χιούστον είναι σχετική, καθώς αυτά τα Cougars εξακολουθούν να κατατάσσονται πάνω από τον μέσο όρο DI από το PPP που επιτρέπεται και στα δύο δευτερεύοντα σετ (0,81 vs handoffs, 58ο εκατοστημόριο, 0,85 vs off-ball screens, 57ο εκατοστημόριο).


Το Χιούστον είναι ένα ελαφρύ φαβορί δρόμου την Τρίτη εναντίον της BYU.
Jamal Shead (1) του Χιούστον. USA TODAY Sports μέσω Reuters Con

Στην άλλη άκρη του γηπέδου, οι αμυντικές μετρήσεις dribble-drive της BYU και οι μετρήσεις αμυντικού ριμπάουντ φαίνονται παρθένες, αλλά νομίζω ότι οι Cougars είναι εξαιρετικά υπερεκτιμημένες σε αυτούς τους δύο τομείς.

Το BYU έχει καλή άμυνα, αλλά αυτά τα Cougars στερούνται ελίτ ταχύτητας και ευκινησίας – ο Texas Tech guard Pop Isaacs ήταν πολύ επιθετικός για τον BYU στον πιο πρόσφατο αγώνα των Big 12, καθώς συγκέντρωσε 32 πόντους σε περισσότερα από 1,00 PPP.

Δυστυχώς για το BYU, το ίδιο πρέπει να συμβεί και εδώ.

Το Χιούστον έχει αρκετούς επίλεκτους αθλητικούς γκαρντ που κάνουν σουτ, με πιο αξιόλογους τους Jamal Shead, LJ Cryer και Emanuel Sharp. Περιμένω ότι όλοι θα εκμεταλλευτούν το BYU.

Η επίθεση του Χιούστον βασίζεται σε σκληρές βολές από αυτούς τους γκαρντ, και αυτό το σουτ τους έχει αποτύχει σε εχθρικά οδικά περιβάλλοντα μέχρι στιγμής. Ωστόσο, οι γκαρντ θα πρέπει να μπορούν να φτάσουν στα σημεία τους στο παρκέ και στα κενά απέναντι σε μια υπερτιμημένη περιμετρική άμυνα BYU.


Ο γκαρντ του BYU, Τρέβιν Κνελ, σουτάρει.
Ο γκαρντ του BYU, Τρέβιν Κνελ, σουτάρει. USA TODAY Sports μέσω Reuters Con

Επιπλέον, το BYU κατατάσσεται στην όγδοη εθνική θέση σε ποσοστό αμυντικών ριμπάουντ. Αλλά τα αμυντικά νούμερα των ριμπάουντ των Cougars έχουν πιάσει αρνητικό ρυθμό στο παιχνίδι συνεδρίων – κατέχουν την έβδομη θέση στο Big 12 σε αυτή τη μέτρηση.

Ακόμη χειρότερα, ο Noah Waterman έχασε τον αγώνα Texas Tech και μπορεί να είναι ξανά έξω για τον διαγωνισμό της Τρίτης.

Ο Waterman είναι ένας κορυφαίος παίκτης catch-and-shoot (37% από 3) και ο καλύτερος αμυντικός ριμπάουντερ της ομάδας (21,5% ποσοστό αμυντικού ριμπάουντ). Η απουσία του θα έβλαπτε ταυτόχρονα τις ενέργειες πέντε άουτ και την εσωτερική παρουσία της BYU στους πίνακες.

Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα απέναντι στο Χιούστον, μεταξύ των πιο επιθετικών ομάδων επιθετικών ριμπάουντ της χώρας. Οι Cougars είναι πέμπτοι σε εθνικό επίπεδο σε ποσοστό επιθετικών ριμπάουντ, δημιουργώντας 14 πόντους δεύτερης ευκαιρίας ανά παιχνίδι.

Στοίχημα στο Κολεγιακό Μπάσκετ;

Το Χιούστον πρέπει να δημιουργήσει καλά πρώτα σουτ και ακόμα καλύτερα σουτ δεύτερης ευκαιρίας. Εν τω μεταξύ, το BYU θα πρέπει να δημιουργήσει σταθερές δευτερεύουσες ενέργειες, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα σκοράρει κατά βούληση.

Οι προβλέψεις συμφωνούν. Οι εσωτερικές μας μετρήσεις Action προβάλλουν το Χιούστον ως φαβορί 6,5 σημείων δρόμου έναντι του BYU, ενώ ο EvanMiya προβάλλει το Χιούστον πιο κοντά σε ένα φαβορί δρόμου 4,5 σημείων.

Νομίζω ότι η αγορά φοβάται να στοιχηματίσει το Χιούστον στο δρόμο μετά τις δύο τελευταίες ήττες του, αλλά περιμένω ότι αυτοί οι Cougars θα επανέλθουν με μια δυνατή πραγματική νίκη στο δρόμο τελικά.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το BYU είναι υπερτιμημένο μετά από μια απίστευτα δυνατή σεζόν εκτός συνεδρίων. Αυτά τα Cougars απέτυχαν να καλύψουν σε τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια τους και δεν θα εκπλαγώ αν δω να συσσωρεύονται μερικές ακόμη ήττες, ειδικά αν ο Waterman παραμείνει εκτός.

Επιλογή Χιούστον εναντίον BYU

Χιούστον -2,5 (-110, FanDuel)


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading