Πρώην βηματοδότης θα γίνει προπονητής υψηλών επιδόσεων για το Πακιστάν στη σειρά NZ T20I


Ο πρώην πακιστανός βηματιστής, Γιασίρ Αραφάτ, έχει στρατολογηθεί ως προπονητής υψηλών επιδόσεων για την επερχόμενη σειρά πέντε αγώνων T20I εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το ESPNcricinfo.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως καθυστερημένη απόφαση του Πακιστάν Cricket Board (PCB), με τον Arafat να αντικαθιστά τον τρέχοντα προπονητή υψηλών επιδόσεων, Simon Helmot, για τη σειρά New Zealand.

Ο Χέλμοτ, ο οποίος ήταν αρχικά μέλος του προπονητικού επιτελείου για τη συνεχιζόμενη σειρά της Αυστραλίας, φέρεται να μην είναι διαθέσιμος λόγω προσωπικών υποχρεώσεων.

Ο πρώην βηματοδότης θα ενταχθεί απευθείας στην ομάδα του Πακιστάν T20I στη Νέα Ζηλανδία. Οι αναφορές δείχνουν ότι, προς το παρόν, η αποστολή του περιορίζεται στη σειρά T20 πέντε αγώνων.

Αυτή η κίνηση προσθέτει στις πρόσφατες αλλαγές στη δομή προπονητών που ξεκίνησε από το PCB, με τις οποίες ο Mohammad Hafeez ανέλαβε ως διευθυντής ομάδας και επικεφαλής προπονητής για την περιοδεία του Πακιστάν στην Αυστραλία, αντικαθιστώντας τους Mickey Arthur και Grant Bradburn. Σημειωτέον, ο Άρθουρ και ο Μπράντμπερν, αν και διατηρήθηκαν από το PCB, δεν ταξίδεψαν στην Αυστραλία και δεν έχουν ακόμη ανατεθεί νέοι ρόλοι.

Ο αρχιεπιλογέας ανδρών του Πακιστάν, Wahab Riaz, είχε ανακοινώσει 17μελή ομάδα για τη σειρά πέντε αγώνων T20I εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, που θα ξεκινήσει από τις 12 Ιανουαρίου στο Όκλαντ.

Το προπονητικό καμπ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Εθνική Ακαδημία Κρίκετ στη Λαχόρη στις 28 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Πακιστάν: Shaheen Afridi (c), Babar Azam, Mohammad Rizwan, Fakhar Zaman, Saim Ayub, Sahibzada Farhan, Haseebullah Khan, Iftikhar Ahmed, Azam Khan, Aamer Jamal, Abbas Afridi, Mohammad Wasim Jr, Mohammad Nawaz, Abrar Ahmed, Usama Mir, Haris Ραούφ, Ζαμάν Χαν

Πακιστάν περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία:

  • 12 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία vs Πακιστάν – Πρώτο T20I στο Ώκλαντ
  • 14 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία – Πακιστάν – Δεύτερο T20I στο Χάμιλτον
  • 17 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία vs Πακιστάν – Τρίτο T20I στο Dunedin
  • 19 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία vs Πακιστάν – Τέταρτο T20I στο Κράιστσερτς
  • 21 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία εναντίον Πακιστάν – Πέμπτη T20I στο Κράιστσερτς