Πώς μπορεί να βελτιωθεί η θέση του Giants στο NFL Draft την τελευταία εβδομάδα


Μην υπολογίζετε ότι οι Γίγαντες είναι σε θέση να σχεδιάσουν έναν κορυφαίο υποψήφιο παίκτη ή τον αποτυχημένο δέκτη Marvin Harrison Jr..

Με ένα παιχνίδι για να τελειώσει, οι Giants (5-11) κατέχουν αυτή τη στιγμή το Νο. 5 στο ντραφτ του NFL 2024 και εξακολουθούν να είναι μαθηματικά ζωντανοί για να προσγειωθούν οπουδήποτε από το Νο. 2 έως το Νο. 8, κάτι που θα σήμαινε ένα έκτο top-8 επιλογή από το 2018.

Οι Bears (μέσω των Panthers) πήραν το Νο. 1.

Οι Commanders (έναντι των Cowboys), οι Patriots (εναντίον των Jets) και οι Cardinals (έναντι των Seahawks) – οι οποίοι αυτή τη στιγμή κατέχουν τις επιλογές Νο. 2, Νο. 3 και Νο. 4, αντίστοιχα – μπαίνουν όλοι στην Εβδομάδα 18 με 4 -12 ρεκόρ, οπότε μια νίκη από οποιονδήποτε σε συνδυασμό με μια ήττα Giants θα μπορούσε να ταρακουνήσει την πρώτη πεντάδα.

Οι Quarterbacks Drake Maye και Jayden Daniels έχουν δηλώσει για το ντραφτ, ενώ οι στρατηγοί Caleb Williams και Harrison αναμένεται να το κάνουν πριν από την προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου.


Ο Drake Maye θα είναι η κορυφαία επιλογή του NFL Draft
Ο Drake Maye θα είναι η κορυφαία επιλογή του NFL Draft. Getty Images

Η ήττα των Giants θα μπορούσε να είναι το εύκολο μέρος της εξίσωσης, δεδομένου ότι οι Eagles θα επισκεφθούν το MetLife Stadium αναζητώντας μια 18η νίκη στις τελευταίες 21 συναντήσεις της αντιπαλότητας.

Οι συγκλονιστικοί Eagles κέρδισαν 1-4 τον Δεκέμβριο, αλλά εξακολουθούν να κέρδισαν τους Giants κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μπορούν να κερδίσουν το NFC East με τον συνδυασμό μιας νίκης και μιας ήττας των Cowboys από τους Commanders – κάτι που κάνει περίεργο ότι είπε ο επικεφαλής προπονητής Nick Sirianni «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» όταν τον ρώτησαν αν θα μπορούσε να καθίσει μερικά ορεκτικά.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», είπε ο Sirianni. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το [Dallas-Washington] αποτέλεσμα, αλλά πρέπει επίσης να βγούμε από αυτό το χάλι που βρισκόμαστε».

Το πρώτο τάι μπρέικ κατά τον καθορισμό της σειράς του ντραφτ είναι η δύναμη του χρονοδιαγράμματος – το ποσοστό νίκης των αντιπάλων – και ο μικρότερος αριθμός ανταμείβεται με την καλύτερη επιλογή του ντραφτ.

Το Tankathon.com συγκεντρώνει τη δύναμη του προγράμματος με βάση και τους 17 αντιπάλους, αλλά τα νούμερα θα αλλάξουν ελαφρώς με βάση τα αποτελέσματα της Εβδομάδας 18.


Ο Μάρβιν Χάρισον Τζούνιορ αναμένεται να δηλώσει σύντομα για το ντραφτ.
Ο Μάρβιν Χάρισον Τζούνιορ αναμένεται να δηλώσει σύντομα για το ντραφτ. AP

Οι Giants (.511) έχουν πιο αδύναμο πρόγραμμα από τους Commanders (.515), τους Patriots (.518) και τους Cardinals (0.562), καθώς και τις άλλες ομάδες 5-11 στους Chargers (0.526) και Titans (. 529).

Οι Jets (0,507) έχουν χειρότερο χρονοδιάγραμμα αλλά έχουν ήδη έξι νίκες.

Φυσικά, κανείς στα αποδυτήρια δεν θέλει να ακούσει για οπαδούς ενθουσιασμένους από την προοπτική της ήττας.

Ειδικά οι μακροχρόνιοι Γίγαντες βαρέθηκαν να είναι σάκος του μποξ των Αετών.

«Πρώτον, πρέπει να καταλάβετε, είναι επαγγελματίες», είπε ο προπονητής Brian Daboll. «Λοιπόν, όλοι έχουν μια δουλειά να κάνουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Προσπαθείτε να το κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε, προσπαθήστε να προετοιμαστείτε, να είστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά σας, να αφιερώνετε πολύ χρόνο σε αυτήν. … Δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά σίγουρα μιλάμε για να αγωνιστούμε και να τελειώσουμε και να είμαστε καλοί συμπαίκτες.”


Το ελαστικό RT Phillips υπέστη ρήξη τετρακέφαλου κατά τη διάρκεια της ήττας από τους Κριούς που θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, αποκάλυψε ο Ντάμπολ.

Όλοι οι τραυματισμοί ποικίλλουν ανάλογα με το βαθμό, αλλά ο Τζαμάλ Άνταμς, η ασφάλεια των Seahawks, χρειαζόταν έναν ολόκληρο χρόνο για να επιστρέψει στους αγώνες, αφού υπέστη ένα σχισμένο τετράτροχο τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Matt Peart έπαιξε 23 επιθετικά στιγμιότυπα – τα πρώτα του από τις 8 Οκτωβρίου – στη θέση του Phillips, ο οποίος ήδη συμπλήρωνε τον τραυματία Evan Neal. Ο Peart πιθανότατα θα ξεκινήσει κόντρα στους Eagles.

«Νόμιζα ότι έκανε καλό που δεν έπαιξε για λίγο», είπε ο Daboll.

Δεν προσφέρθηκε ενημέρωση τραυματισμού στον S Jason Pinnock, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για μαγνητική τομογραφία στο πόδι του.


Ο PR Gunner Olszewski παραβίασε έναν βασικό άγραφο κανόνα του NFL πιάνοντας τη μπάλα μέσα στη γραμμή των οκτώ υάρδων στα τέλη του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά την επέστρεψε 94 γιάρδες για ένα touchdown.

Ποια ήταν η αντίδραση του Daboll;

«Αυτό είναι ένα «Attaboy!» είπε ο Ντάμπολ.


Ο Daboll επαίνεσε τον επιθετικό βοηθό/μάνατζερ παιχνιδιών Κέιντ Νοξ και τον διευθυντή ποδοσφαιρικών δεδομένων και καινοτομίας Τάι Σιάμ για την επικοινωνία τους που τον βοήθησαν να κερδίσει δύο προκλήσεις στο εναρκτήριο παιχνίδι των Rams.

Οι δύο απόφοιτοι του Ivy League ασχολούνται επίσης με τη διαχείριση χρόνου και την ερμηνεία κανόνων.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading