Σε ποιον ανήκει το παρατσούκλι “Big Z” στο κολεγιακό μπάσκετ;


Το Σάββατο, ο Zvonimir “Big Z” Ivisic του Κεντάκι έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο (13 πόντοι, 3-for-4 από 3) στο Αγριόγατες του ΚεντάκιΝίκη με 105-96 επί των Τζόρτζια μπουλντόγκ στο Rupp Arena. Μετά από μήνες αναμονής, ο προοπτικός του Ευρωπαϊκού ΝΒΑ 7 ποδιών κέρδισε επιτέλους άδεια από το NCAA για να παίξει στο πρώτο του παιχνίδι.

Η καριέρα του ξεκίνησε με μια σειρά από τρίποντα, μια πάσα πίσω από την πλάτη, ένα μπλοκ και ένα dunk, όλα σε μόλις 16 λεπτά δράσης. Ως αποτέλεσμα, αυτός και το παρατσούκλι του έγιναν γρήγορα viral.

Αλλά ένα άλλο σχολείο έχει φαινομενικά διεκδικήσει το ψευδώνυμο “Big Z”. Ο Purdue έγραψε στο Twitter για τον νικητή του Wooden Award Zach Edey επισφραγίζοντας την ένατη διάκριση του Big Ten Player of the Week αυτή τη σεζόν, προτείνοντας στους Boilermakers να πιστεύουν ότι έχουν το δικό τους Big Z.

Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο. Ο Ivisic και ο Edey είναι και οι δύο νόμιμοι προοπτικές του NBA. Είναι και οι δύο 7 πόδια. Τα σετ δεξιοτήτων τους είναι διαφορετικά, αλλά ο Edey είναι μια κυρίαρχη δύναμη στο άθλημα και ο Ivisic διαθέτει ταλέντο που θα μπορούσε να τον κάνει σύντομα έναν από τους κορυφαίους παίκτες στη χώρα.

Αν και δεν είναι σαφές πότε ο Ivisic κέρδισε το ψευδώνυμο, η βάση των θαυμαστών του Κεντάκι τον αποκαλούσε Big Z από τότε που υπέγραψε με το πρόγραμμα τον Αύγουστο.

Αλλά η μαμά του Edey, Julia Edey, φώναξε στην πραγματικότητα τον γιο της Το Big Z σε ένα tweet το 2019.

Ίσως οι Big Zs του κολεγιακού μπάσκετ να συναντηθούν στη μετά τη σεζόν. Το Purdue βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση Η πιο πρόσφατη Bracketology του Joe Lunardi του ESPN ενώ το Κεντάκι κατατάσσεται στο Νο. 3. Ο Edey ελπίζει να οδηγήσει τους Boilermakers σε έναν εθνικό τίτλο κερδίζοντας παράλληλα βραβεία Wooden – ένα κατόρθωμα που δεν έχει επιτευχθεί από τότε που το πέτυχε ο Ralph Sampson Jr. πριν από 40 χρόνια.

Ο Ίβισιτς δίνει στο Κεντάκι — μια ομάδα με τρεις προβλεπόμενες επιλογές στον πρώτο γύρο Το τελευταίο mock draft του ESPN στο NBA — ένας άλλος ταλαντούχος παίκτης σε μια ομάδα που στοχεύει να επαναφέρει τους Wildcats στο Final Four για πρώτη φορά από το 2015.

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι δύο θα συναντηθούν στο τουρνουά του NCAA και θα διευθετήσουν τη συζήτηση.

Και μην ανησυχείτε: και οι δύο θαυμαστές θα είναι λογικοί για όλα αυτά.
Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading