Συνελήφθη Ισραηλινός ποδοσφαιριστής στην Τουρκία | Η Express Tribune


ISTUNBUL:

Ένας Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που έδειξε ένα μήνυμα αναφερόμενο στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς κατά τη διάρκεια αγώνα της πρώτης κατηγορίας στην Τουρκία συνελήφθη, ανέφεραν αρκετά τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αργά την Κυριακή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα για τον Ισραηλινό παίκτη Sagiv Jehezkel για ύποπτη «υποκίνηση σε μίσος». Η ομάδα του, Αντάλιασπορ, τον έχει ήδη απολύσει για το περιστατικό.

Ο Jehezkel, 28 ετών, και αγωνίστηκε οκτώ φορές από την εθνική ομάδα του Ισραήλ, πανηγύρισε το γκολ εναντίον της Trabsonspor κάνοντας χειρονομία σε ένα μήνυμα γραμμένο σε έναν επίδεσμο στον αριστερό του καρπό, το οποίο έγραφε “100 ημέρες. 07/10”.

Το μήνυμα πιστεύεται ότι ήταν μια αναφορά στις 100 ημέρες του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και στους ομήρους από τότε που η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περίπου 1.140 ανθρώπους και απαγάγοντας περίπου 250 άλλους. Το Ισραήλ λέει ότι 132 όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ βομβάρδισε την παράκτια λωρίδα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 23.968 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην περιοχή που διαχειρίζεται η Χαμάς.

«Η εισαγγελία της Αττάλειας άνοιξε δικαστική έρευνα εναντίον του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Sagiv Jehezkel για δημόσια υποκίνηση μίσους λόγω του απεχθούς πανηγυρισμού του υπέρ της σφαγής που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Yilmaz Tunc στο «X».

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας αυτό που περιέγραψε ως συνεχιζόμενη «γενοκτονία» στη Γάζα.

Η Αντάλιασπορ είπε ότι απέλυσε τον Ισραηλινό παίκτη, κατηγορώντας τον ότι «ενέργησε ενάντια στις αξίες της χώρας μας».

Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (TFF) πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε την εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Sagiv Jehezkel κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Antalyaspor και Trabzonspor που έγινε σήμερα (…) και θεωρούμε σκόπιμη την απόφαση της Antalyaspor να αποκλείσει τον παίκτη από την ομάδα της».

Από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μακροχρόνιος υποστηρικτής της παλαιστινιακής υπόθεσης, έχει επανειλημμένα περιγράψει το Ισραήλ ως «τρομοκρατικό κράτος» και τη Χαμάς ως «ομάδα απελευθερωτών».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading