Σχεδιάζετε ένα ταξίδι σκι; Λιγότερες διαδρομές είναι ανοιχτές εν μέσω ήπιου καιρού σε όλο τον Καναδά – Εθνικό | Globalnews.ca


Τα χιονοδρομικά κέντρα αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες εν μέσω θερμότητας καιρός σε ολόκληρο τον Καναδά κατά τη διάρκεια μιας συνήθως πολυάσχολης εβδομάδας διακοπών, περιορίζοντας τις ανοιχτές διαδρομές.


Το Blue Mountain στο Οντάριο από την Τετάρτη είχε μόνο ένα από τα 11 τρεξίματα ανοιχτά. Σε ένα email στο Global News, η εκπρόσωπος Tara Lovell είπε ότι έχει «πολύ περιορισμένο έδαφος μέχρι να επιστρέψουν οι θερμοκρασίες χιονιού αυτό το Σαββατοκύριακο».

Η ίδια σημείωσε ότι Μπλε βουνό ξεκίνησε μια πολυετή επένδυση στην παραγωγή χιονιού φέτος για να είναι «όσο το δυνατόν πιο ευαίσθητη και ευκίνητη στη Μητέρα Φύση».

Ο λόφος του σκι είχε μέχρι και 30.000 επισκέπτες στην περιοχή του Χωριού τα Χριστούγεννα, σημείωσε ο Lovell.

«Η ομάδα μας για την παραγωγή χιονιού είναι έτοιμη 24 ώρες το 24ωρο για να εκμεταλλευτεί τυχόν παράθυρα παραγωγής χιονιού», είπε.

Στο Κεμπέκ, το Mont Tremblant έχει όλους τους ανελκυστήρες ανοιχτούς από την Τετάρτη, αν και πολλοί από αυτούς έχουν ανοιχτό μόνο περίπου τις μισές διαδρομές τους, ενώ το The Edge έχει ένα από τα επτά ανοιχτά και το Versant Soleil έχει δύο από τα 15 ανοιχτά.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση


Κάντε κλικ για αναπαραγωγή βίντεο: 'Αργή έναρξη της σεζόν στο Apex Mountain'


Αργή έναρξη της σεζόν στο Apex Mountain


Εν τω μεταξύ, ο Whistler Blackcomb είχε 18 από τους 27 ανελκυστήρες ανοιχτούς την Τετάρτη, με πολλούς από τους ανοιχτούς ανελκυστήρες να έχουν περίπου τις μισές διαδρομές τους διαθέσιμες.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

«Οι υψηλότερες θερμοκρασίες μάς έχουν παρουσιάσει μερικές προκλήσεις εδώ στην αρχή της σεζόν, αλλά οι ομάδες μας έχουν εκμεταλλευτεί τις βέλτιστες καιρικές συνθήκες για να κάνουν χιόνι και να επεκτείνουν τις προσφορές μας στο έδαφος και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες», δήλωσε ο Whistler Blackcomb. είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Dane Gergovich σε ένα email στο Global News.

«Στοχεύουμε την επέκταση του εδάφους για σκι σε 4.800 στρέμματα (ή το 58 τοις εκατό του συνολικού εδάφους για σκι) και ελπίζουμε να το πετύχουμε τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τον καιρό και τις συνθήκες».

Είπε ότι είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν και να δημιουργήσουν περισσότερο χιόνι σε μια στιγμή.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, είπε ο χιονοδρομικός λόφος στο Facebook ότι χτυπήθηκε με ένα σωρό χιονιού, αν και παραδέχτηκε νωρίτερα την εβδομάδα ότι ο καιρός είχε κάνει τις δραστηριότητές του ιδιαίτερα δύσκολες την περασμένη εβδομάδα.

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

«Οι ομάδες μας είναι ενθουσιασμένες και εργάζονται σκληρά για να φέρουν τους σκιέρ, τους αναβάτες και τους περιηγητές με ασφάλεια στα βουνά», ανέφερε στις 25 Δεκεμβρίου.

Κοντά στο Penticton, BC, Το Apex Mountain Resort βλέπει μια αργή έναρξη της σεζόνκατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας που είναι συνήθως μια από τις πιο πολυσύχναστες.

«Οι αριθμοί μας είναι σημαντικά μειωμένοι από εκεί που ήμασταν, για παράδειγμα, πέρυσι μπορέσαμε να ανοίξουμε μια εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό και να ανοίξουμε κάθε διαδρομή στο βουνό και αυτό ήταν στις 2 Δεκεμβρίου. Έτσι, μια πολύ διαφορετική ιστορία φέτος με πολύ πιο αργή εκκίνηση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Apex Mountain Resort, James Shalman.

Εν τω μεταξύ, οι σκιέρ στην Αλμπέρτα βλέπουν καλύτερες συνθήκες.

Το Lake Louise Ski Resort ανακοίνωσε την Τετάρτη έχει δεχτεί 13 εκατοστά χιονιού την περασμένη εβδομάδα και όλοι οι ανελκυστήρες και οι 131 πίστες είναι ανοιχτά αυτήν τη στιγμή.

— με αρχεία από την Taya Fast

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading