Τα franchises PSL 9 εναποθέτουν ελπίδες στα δικαιώματα μετάδοσης για οικονομική ενίσχυση


Η οικονομική προσφορά των δικαιωμάτων μετάδοσης της Πακιστάν Super League (PSL) θα ανοίξει την Τρίτη. Πριν από αυτό, θα ληφθεί απόφαση για την τιμή αποθεματικού και σύμφωνα με πηγές, θα καθοριστεί αποθεματική τιμή από 6 έως 7 δισεκατομμύρια ρουπίες για μια περίοδο δικαιωμάτων δύο ετών.

Η PCB έχει χορηγήσει άδεια συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό μόνο σε όσες εταιρείες έχουν δικά τους αθλητικά κανάλια ή έχουν αποκτήσει δικαιώματα από άλλο κανάλι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 κανάλια σε λειτουργία.

Οι μεγαλύτεροι διαγωνιζόμενοι οργανισμοί θα λάβουν δικαιώματα στην προσφορά. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η τιμή αποθεματικού, η PCB έχει την εξουσία είτε να επανεξετάσει τις προσφορές είτε να καθυστερήσει ολόκληρη τη διαδικασία. Το προηγούμενο συμβόλαιο αποτιμήθηκε σε 2 δισεκατομμύρια ρουπίες, αλλά αργότερα η αποθεματική τιμή αυξήθηκε στα 3,7 δισεκατομμύρια ρουπίες. Τα δικαιώματα για μια περίοδο δύο ετών πωλήθηκαν για 4,3 δισεκατομμύρια ρουπίες. Το PCB έχει εξασφαλίσει την αξία των δικαιωμάτων πολυμέσων από τη διεθνή εταιρεία «Colganbauer», η αξία της οποίας φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια ρουπίες.

Πηγές αποκάλυψαν ότι τα δικαιώματα μπορούν να πωληθούν για έως και 6,5 δισεκατομμύρια ρουπίες αυτή τη φορά, ξεπερνώντας την προηγούμενη συμφωνία. Από αυτό, το 95% του μεριδίου θα ανήκει σε franchises PSL. Υπό το πρίσμα της απαγόρευσης της υποκατάστατης διαφήμισης, οι franchises ανησυχούν για τη μείωση των εσόδων τους. Κατά συνέπεια, τα franchises εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα δικαιώματα μετάδοσης ως κρίσιμης σημασίας ροή εσόδων για να αντισταθμίσουν αυτές τις απώλειες. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη αξία του δολαρίου, το όφελος σε ρουπίες μπορεί να μην είναι σημαντικό. Πιθανότατα θα είναι κοντά ή ελαφρώς υψηλότερο από την προηγούμενη συμφωνία. Οι franchises πρέπει να ξοδεύουν χρήματα σε δολάρια για τις πληρωμές και την παραγωγή των παικτών.

Από την άλλη πλευρά, αυτή τη φορά, το κρίκετ δεν έχει συνδέσει τα διεθνή δικαιώματα της PSL με το άλλο κρίκετ της, επομένως η πιθανότητα να πάρει υψηλότερο ποσό είναι απίθανη. Να σημειωθεί ότι η διαχειριστική επιτροπή έχει δεσμευτεί από την κυβέρνηση να λάβει έγκριση πριν από οποιαδήποτε απόφαση και έχει πάρει άδεια να πουλήσει τα δικαιώματα PSL με μεγάλη δυσκολία.