Τελευταίο πουλάκι σηκώνει τον Kirk στη νίκη του PGA | Η Express Tribune


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ:

Το όγδοο πουλάκι της ημέρας του Chris Kirk στο 17ο τον έφερε σε μια νίκη επί του Sahith Theegala στο τουρνουά PGA Tour Sentry των ΗΠΑ στο Kapalua στη Χαβάη την Κυριακή.

Το οκτώ κάτω από το 65 του Kirk του έδωσε ένα σύνολο 29 κάτω από 263 στο μάθημα par-73 Plantation, όπου ξεκίνησε τη μέρα με ένα προβάδισμα σε μία κίνηση.

Είχε ωθήσει το πλεονέκτημα σε δύο εγκεφαλικά επεισόδια με πέντε εμπρός-εννιά πουλάκια.

Αλλά το σερί του Theegala με τέσσερα σερί πουλάκια από το 13ο έως το 16ο τον είχε δει να παίρνει μόνος το προβάδισμα προτού ο Kirk ανταποκριθεί στο par-5 15ο — όπου είχε μια ευκαιρία για αετό 12 ποδιών, αλλά συμβιβάστηκε με ένα πουλάκι.

Ο Theegala, ο οποίος είχε 10 birdies στο 10-under par 63 του, βρισκόταν στο clubhouse στις 28-under 264 όταν ο Kirk έφτασε στα 17 του, προσγειώνοντας το δεύτερο σουτ των 206 γιάρδων του δυόμισι πόδια από την καρφίτσα.

“Αυτό στο 17 θα το θυμάμαι για πολύ καιρό”, είπε ο Kirk, του οποίου η βαθμολογία στο par-five 18th ήταν αρκετά για να διεκδικήσει έναν έκτο τίτλο PGA Tour.

Ο Kirk είχε προκριθεί στην ελίτ εκδήλωση έναρξης της σεζόν — ανοιχτή στους νικητές του περσινού τουρνουά και στους 50 καλύτερους στο FedEx Cup — με μια νίκη πέρυσι στο Honda Classic, όπου τερμάτισε μια σχεδόν οκταετή ξηρασία τίτλου.

«Είναι εξωπραγματικό», είπε ο Κερκ. “Είναι τόσο απροσδόκητο. Πέρασα μια πολύ καλή εκτός σεζόν και έκανα πολλή καλή δουλειά και ένιωσα καλά για τη χρονιά, αλλά ποτέ δεν περιμένεις πραγματικά να σουτάρεις 29 κάτω.

“Είναι απίστευτο — ακόμα το βυθίζω”, είπε.

Ο Theegala, ο οποίος κέρδισε τον παρθενικό του τίτλο στη Νάπα της Καλιφόρνια, τον Σεπτέμβριο, ξεκίνησε την τρίτη ημέρα πίσω και άρχισε να ασκεί πίεση νωρίς.

Έκανε τέσσερα πουλάκια στη σειρά από το δεύτερο μέχρι το πέμπτο και πρόσθεσε πουλάκια στις εννιά και στα 11 πριν σκάσει το τετράπουλο του στο πίσω εννιά.

Του έχασε το πράσινο στο 17ο, και ενώ κύλησε σε ένα πλαστό ποδαράκι 9 ποδιών, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πρώτο 18ο.

Σε μια άλλη μέρα με χαμηλές βαθμολογίες, ο τρεις φορές μεγάλος νικητής Τζόρνταν Σπίθ ισοφαρίστηκε για το προβάδισμα με 27 κάτω από 15 τρύπες, αλλά ένα σκληρό ψέμα κοντά στο χείλος ενός καταφυγίου στα 16 οδήγησε σε έναν μπαμπούλα και στο οκτώ κάτω του ισοπαλίας. Το 65 τον άφησε μόνο τρίτο στο 265.

Τσιμμένος από την αδυναμία του να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για πουλάκι στο πέμπτο και το έκτο, ο Spieth πέτυχε πέντε στη σειρά από τον έβδομο έως τον 11ο πριν από τα πουλάκια πίσω στο 14 και 15.

Ο Spieth παραδέχτηκε ότι θα περίμενε ότι ένας γύρος οκτώ κάτω θα ήταν αρκετά καλός για να μπει τουλάχιστον σε πλέι οφ.

«Υπήρχε απλώς ένα εκπληκτικό γκολφ που παιζόταν παντού», είπε.

Ο An Byeong-hun της Νότιας Κορέας χάρισε 66 για σόλο τέταρτος στο 266.

Ο συμπατριώτης Im Sung-jae ηγήθηκε μιας ομάδας στο 267 μετά από ένα 10-κάτω των 63 ετών που περιελάμβανε 11 πουλάκια και του έδωσε 34 πουλάκια για την εβδομάδα — τα περισσότερα που έγιναν ποτέ σε μια εκδήλωση PGA Tour 72 οπών.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading