Το αποκλειστικό παιχνίδι πλέι οφ NFL του Peacock ήταν ένα τεράστιο όφελος συνδρομητώνΟι Chiefs πήραν τη νίκη επί των Dolphins, αλλά το NBC του μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Σύμφωνα με τη συνδρομητική εταιρεία ερευνών Antenna, η Peacock, η πλατφόρμα ροής του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ενέγραψε 2,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά τη διάρκεια των τριών ημερών πριν από το παιχνίδι της 13ης Ιανουαρίου.

Η Antenna είπε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση στις συνδρομές γύρω από ένα «μονό γεγονός προγραμματισμού» στην ιστορία της.

Έξω από τις περιοχές θέασης του Κάνσας Σίτι και του Μαϊάμι, ο Peacock κατείχε αποκλειστικά δικαιώματα ροής.

Τα δεδομένα της Antenna συλλέχθηκαν μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων αγορών, πιστωτικών, χρεωστικών και τραπεζικών δεδομένων και «δεδομένων απόσβεσης λογαριασμών».

Το Peacock είδε 23 εκατομμύρια θεατές να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τον γύρο με μπαλαντέρ της AFC — νίκη με 26-7 Chiefs — με ένα επιπλέον 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στο παιχνίδι σε τοπικές θυγατρικές του NBC στο Κάνσας Σίτι και το Μαϊάμι.

Το γεγονός έθεσε το ρεκόρ της ζωντανής εκδήλωσης με τις περισσότερες μεταδόσεις στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και «οδήγησε το Διαδίκτυο στη μεγαλύτερη χρήση του ποτέ στις ΗΠΑ σε μια μέρα και στο μεγαλύτερο διαδικτυακό γεγονός που έγινε ποτέ», σύμφωνα με αυτοαναφερόμενοι αριθμοί από τη μητρική Comcast του NBC.

Το Peacock απέκτησε 2,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές εν όψει της αποκλειστικής ροής παιχνιδιών πλέι οφ NFL.

Με mega-stars όπως ο Travis Kelce και ο Patrick Mahomes στο γήπεδο, καθώς και Η Τέιλορ Σουίφτ στις κερκίδεςτο συμβάν έφτασε τους 27,6 εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρη τη μετάδοση και κορυφώθηκε στους 24,6 εκατομμύρια θεατές το δεύτερο τρίμηνο κατά τη διάρκεια του παραθύρου 21:15-9:30 μ.μ. ET, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen.

Οι μεγάλοι αριθμοί έρχονται μετά από μεγάλη οργή στο NFL επειδή επέτρεψαν στο παιχνίδι να τεθεί πίσω από το paywall του Peacock — το πρώτο παιχνίδι πλέι οφ που έλαβε τον χαρακτηρισμό μετά το σέρβις ήταν επίσης ο μοναδικός φορέας του παιχνιδιού κανονικής περιόδου στις 23 Δεκεμβρίου μεταξύ των Bill και Εκρηκτικά.

Αντίθετα, το παιχνίδι οδήγησε σε ένα πιθανό όφελος για το NBC Universal: οι νέοι χρήστες αντιπροσωπεύουν πιθανές ετήσιες συνδρομές ύψους 168 εκατομμυρίων δολαρίων στο επίπεδο εισόδου των 5,99 δολαρίων το μήνα — με ένα σημαντικό κομμάτι αλλαγών που απομένει μετά τον τηλεοπτικό σταθμό πλήρωσε 110 εκατομμύρια δολάρια για τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Η κάλυψη του αγώνα παρουσίαζε την Τέιλορ Σουίφτ στο στάδιο, να επευφημεί τον φίλο της, το αστέρι των Chiefs, Τράβις Κέλτς. AP
Ο στρατηγός των Κάνσας Σίτι Τσιφς, Πάτρικ Μαχόμες, ηγήθηκε της χιονισμένης νίκης. AP

«Είναι πολλά περισσότερα από αυτό το ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Βλέπεις λογικούς ανθρώπους να διαμαρτύρονται και μετά συνειδητοποιούν τι είναι πέρα ​​από μια εφάπαξ ροή NFL», δήλωσε ο πρόεδρος του NBC Sports, Rick Cordella. “Είναι λίγο-πολύ, βάλτε τους στην πόρτα με το ποδόσφαιρο και εκθέστε τους στη βιβλιοθήκη, η οποία πιστεύουμε ότι είναι μία από τις καλύτερες – αν όχι η καλύτερη – στο streaming.”

Ο χρόνος θα δείξει εάν το Peacock θα διατηρήσει αυτούς τους νέους συνδρομητές ή θα τους δει να «ανακατεύονται» και να διαγραφούν από την πλατφόρμα.

Το Netflix έχει αυτή τη στιγμή το πιο επιτυχημένο ποσοστό ανατροπής στο 2 τοις εκατό ανά μήναενώ οι ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των Peacock, Hulu, Paramount Plus και άλλων έχουν σταθμισμένο μέσο όρο 5,3%.

Ο επίτροπος του NFL Roger Goodell είπε ότι το πρωτάθλημα «δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανο» για τη συνεργασία με το Peacock και είναι «ενθουσιασμένος» με τους αριθμούς για το παιχνίδι.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading