Το βήμα πίσω των γιγάντων θα μπορούσε να αναγκάσει τον Brian Daboll να σταθμίσει επικίνδυνες αποφάσεις συντονιστήΚάτι πρέπει να αλλάξει το 2024 με μια ομάδα που ενθουσίασε τόσους πολλούς το 2022 και αηδίασε τόσους πολλούς το 2023.

Οι Γίγαντες χρειάζονται αναβαθμίσεις στο ρόστερ. Θα γίνει η εισαγωγή ενός στρατηγού, είτε στο draft είτε στο free πρακτορείο, για να προστεθεί σε ένα δωμάτιο που περιλαμβάνει τον Daniel Jones εξέρχεται επανορθωτική χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Πρέπει να υπάρχουν (σταματήστε μας αν το έχετε ξανακούσει) ακραίες αναβαθμίσεις (ξέπλυμα και επανάληψη) στην επιθετική γραμμή.

Και όταν μια ομάδα έχει ένα εκπληκτικό 9-7-1 και κερδίζει ένα παιχνίδι πλέι οφ τη μια σεζόν και η επόμενη εξαρτάται από αυτό που είναι τώρα οι Giants – μια μη διεκδικήτρια στο 5-11 που κατευθύνεται σε έναν προγραμματισμένο τελικό της Εβδομάδας 18 εναντίον των Eagles — συνήθως προκύπτουν θόρυβοι για την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο προπονητικό επιτελείο.

Αυτό θα είναι ένα καυτό θέμα αρκετά σύντομα, και ο Brian Daboll μπορεί να βρίσκεται σε αναταραχή εάν επιλέξει να προχωρήσει από τους συντονιστές του, ο Wink Martindale στην άμυνα και ο Mike Kafka στην επίθεση και εάν επιλέξει να το ανατρέψει με τον συντονιστή των ειδικών ομάδων Thomas McGaughey, του οποίου η μονάδα έχει ανακατευτεί στα kickers (δεν φταίει ο McGaughey) σαν έμπορος blackjack στο Βέγκας.

Ο Brian Daboll ίσως χρειαστεί να σκεφτεί αλλαγές στο προσωπικό, καθώς οι Giants θα χάσουν τη σεζόν μετά το 2023. Getty Images

«Κάνουν καλή δουλειά στο να ηγούνται του επιτελείου τους», είπε ο Daboll. «Επικοινωνία και μετά πρέπει να καλέσετε το παιχνίδι. Λίγο πολύ έτσι είναι».

Ο Κάφκα, 36 ετών, ήταν ένα καυτό προϊόν μετά το ντεμπούτο του ως play-caller την περασμένη σεζόν, παίρνοντας όχι μία ή δύο ή τρεις αλλά τέσσερις συνεντεύξεις για θέσεις προπονητή. Ο αρραβώνας της επιστροφής δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός, και το play-call στο λεπτό κλεισίματος της Κυριακής Ήττα με 26-25 από τους Rams — τρέξιμο του Saquon Barkley στην ισοπαλία για μια ήττα 2 γιάρδων όταν χρειαζόταν μια πάσα για να μπουν οι Giants σε πιο ρεαλιστικό εύρος τερμάτων πεδίου — βάλτε την επιθετική λειτουργία στην έκρηξη.

Ο Daboll είναι στα ακουστικά και μπορεί να ακυρώσει οτιδήποτε καλεί ο Κάφκα. Ο Ντάμπολ δεν αποκάλυψε τον τρόπο σκέψης πίσω από την κλήση αμέσως μετά το παιχνίδι, και τη Δευτέρα, όταν ρωτήθηκε αν αυτή ήταν μια διδακτική στιγμή για τον Κάφκα, επανέλαβε: «Ναι, κοίτα, θα ήθελα να το έχω πίσω. Δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό».

Αυτός είναι ο τρόπος του Daboll — καμία δημόσια κριτική στους παίκτες του ή στους κορυφαίους βοηθούς του. Θα ωθήσουν τον Daboll να ψάξει αλλού; Ο Daboll θα αναλάμβανε ο ίδιος το play-calling; Αν συμβεί αυτό, θα ήθελε ο Κάφκα να παραμείνει σε έναν στειρωμένο ρόλο;

Ο Daboll τρέχει επιθέσεις, δεν τρέχει άμυνες, και έτσι όποιος εμπιστεύεται την άμυνά του είναι το δεύτερο πιο σημαντικό άτομο σε ολόκληρο το επιτελείο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει κάποια τριβή προσωπικότητας μεταξύ Daboll και Martindale και θα μπορούσε να οδηγήσει σε χωρισμό των δρόμων.

Ο ρόλος του Mike Kafka θα μπορούσε να μειωθεί εάν ο Brian Daboll αποφασίσει να καλέσει έργα για τους Giants. Charles Wenzelberg

Αν το κάνει, θα ήταν μια αλλαγή στη θάλασσα, καθώς ο Martindale είναι δημοφιλής και χαρισματικός και τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρίσκονται σε όλη την άμυνα των Giants. Τα παιδιά του κατά καιρούς έδιναν τα ψηλά Rams fits, με ασφάλεια τον Dane Belton ανακόπτοντας δύο πάσες του Μάθιου Στάφορντ και αναγκάζοντας να κάνει μια τρίτη ανατροπή.

«Πρέπει να τους δώσω πολλά εύσημα στην άμυνα και τον Wink, παρουσιάζουν σχεδόν τόσο σκληρή εμφάνιση όσο μπορείς να παρουσιάσεις σε μια επίθεση σε ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις», είπε ο Stafford.

«Νόμιζα ότι ο κόουτς Μαρτίντεϊλ έκανε εξαιρετική δουλειά στην άσκηση πίεσης», είπε ο προπονητής της Rams, Sean McVay. «Είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά έκαναν καλή δουλειά για να δημιουργήσουν μερικά από τα προβλήματα που είχαμε. Έχω έναν τόνο σεβασμού για τον Wink Martindale. Κάνει εξαιρετική δουλειά».

Οι νέοι συντονιστές έρχονται με ρίσκο γιατί τα νέα παιδιά δεν είναι πάντα καλύτερα από τα παλιά παιδιά. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Φιλαδέλφεια, όπου οι Eagles έχασαν τους δύο κορυφαίους συντονιστές τους από την ομάδα του Super Bowl της περασμένης σεζόν, με τον Shane Steichen να προσλαμβάνεται ως επικεφαλής προπονητής των Colts και ο Jonathan Gannon να παίρνει τη θέση του επικεφαλής στους Cardinals. Η επίθεση των Eagles δεν ήταν η ίδια χωρίς τον Steichen, και ο προπονητής Nick Sirianni πριν από λίγο καιρό υποβάθμισε τον νεοπροσληφθέντα Sean Desai και έβαλε τον Matt Patricia για να τρέξει την άμυνα.

Ο Daboll λέει ότι κάθε κλήση που γίνεται από τους συντονιστές του τελικά «είναι δική μου ευθύνη». Κάποτε ήταν επιθετικός συντονιστής και καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα.

Θα μπορούσε να είναι ένας κίνδυνος για τους Giants να προχωρήσουν από τον αμυντικό συντονιστή Wink Martindale. Bill Kostroun για τη NY Post
Η μονάδα ειδικών ομάδων του Thomas McGaughey έχει περάσει από διαφορετικούς kickers όλη τη σεζόν. Charles Wenzelberg

«Έχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά», είπε. «Προετοιμάζονται σκληρά, δουλεύουν σκληρά ως επιτελείο. Έτσι, έχω εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά».

Σύντομα, θα δούμε πόσο μακριά εκτείνεται αυτή η εμπιστοσύνη. Καθώς αυξάνεται η ήττα, αυξάνεται και η πίεση για αλλαγές.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading