Το διαζύγιο Wink Martindale-Brian Daboll θα μπορούσε να κάνει την επανεκκίνηση των Giants πιο δύσκοληΗ δουλειά του Brian Daboll για το 2024 για να αποσμήσει τη δυσωδία αυτής της σεζόν 6-11 έγινε λίγο πιο δύσκολη τη Δευτέρα όταν ο Wink Martindale παραιτήθηκε από τη θέση του ώρες αφότου ο προπονητής των Giants είπε στους δημοσιογράφους ότι περίμενε ότι ο αμυντικός συντονιστής του θα επιστρέψει για την επόμενη σεζόν.

Τελικά, στον Martindale, έναν ολοκληρωμένο αλλά πολωτικό αμυντικό προπονητή, δεν άρεσε η συμπεριφορά του Daboll, ο οποίος προπονεί σκληρά τους παίκτες και τους προπονητές του, και οι δύο δρόμοι χώρισαν. Ο Martindale αναμφίβολα πιστεύει ότι θα κολλήσει με μία από τις αυξανόμενες ομάδες NFL που έχουν ανατινάξει τα προπονητικά τους επιτελεία.

Ο Martindale είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής φιγούρα μεταξύ των αμυντικών παικτών των Giants, οπότε αυτή η εξέλιξη σίγουρα θα έχει απήχηση μέσα στα αποδυτήρια. Αλλά οι παίκτες, που καθάρισαν τα ντουλάπια τους τη Δευτέρα και έφυγαν για την εκτός σεζόν, δεν θα παίξουν άλλο παιχνίδι για περίπου οκτώ μήνες.

Η σχέση Daboll-Martindale ήρθε για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του κοινού όταν το Fox Sports αναφέρθηκε στα τέλη Νοεμβρίου ότι οι δύο προπονητές ήταν σε “κακή θέση” με “ένταση” που μπορεί να οδηγήσει στο να μην κρατήσει ο Martindale τη σεζόν.

Ο Wink Martindale παραιτήθηκε από τον αμυντικό συντονιστή των Giants, παρόλο που ο Brian Daboll είπε ότι περίμενε μια επιστροφή. Noah K. Murray για την NY Post

Αυτή η αναφορά ήρθε μέρες αφότου η άμυνα των Giants πυρπολήθηκε από τους Cowboys για 640 συνολικά επιθετικές γιάρδες σε μια ντροπιαστική, μη ανταγωνιστική ήττα 49-17 την εβδομάδα 10 στο Ντάλας. Κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού, οι δύο προπονητές φάνηκαν να έχουν μια έντονη ανταλλαγή απόψεων στα πλάγια στο πρώτο ημίχρονο.

Και οι δύο απέρριψαν αυτή τη συζήτηση ως οποιοδήποτε θέμα στη συνέχεια, αλλά δεν ήταν τυχαίο ότι η έκθεση Fox εμφανίστηκε μέρες αργότερα. Διαβάζοντας τα φύλλα τσαγιού σε αυτό, ήταν αρκετά ξεκάθαρο ότι ο Martindale ή κάποιος κοντά του διέρρευσε την περιφρόνησή του στον δημοσιογράφο του Fox και αυτό, με τη σειρά του, εξόργισε τον Daboll, ο οποίος δεν έχει καμία ανοχή για εσωτερικές διαρροές.

«Αυτός κι εγώ μιλάμε συνέχεια», είπε ο Μαρτίντεϊλ μετά για το περιστατικό του Ντάλας.

Ο Brian Daboll και ο Wink Martindale έμοιαζαν προορισμένοι για χωρισμό μετά την αρχική αναφορά του Fox Sports. Corey Sipkin για τη NY Post

Φαίνεται ότι μίλησαν για τελευταία φορά τη Δευτέρα, ώρες αφότου ο Daboll είπε στους δημοσιογράφους ότι «περίμενε» ο Martindale να επιστρέψει.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Daboll διατύπωσε τα πράγματα το πρωί, όταν μιλούσε σε δημοσιογράφους, ξεκάθαρα τον άφησε έξω γιατί είπε ότι δεν είχε μιλήσει ακόμα με τον Martindale, λέγοντας: «Υπάρχουν ακόμη συζητήσεις που πρόκειται να γίνουν».

Ασφάλεια Ο Xavier McKinney, ο οποίος είχε μια σύντομη δημόσια διαμάχη με τον Martindale κατά τη διάρκεια της σεζόν, όταν πίστευε ότι ο συντονιστής δεν άκουγε τη συμβολή των παικτών στο παιχνίδι, τον αποκάλεσε «ένα σπουδαίο DC που έχει μια εξαιρετική σχέση με πολλά παιδιά. ''

Τα συναισθήματα του McKinney για τον Martindale είναι αρκετά καθολικά μεταξύ των αμυντικών παικτών της ομάδας.

Ωστόσο, καθώς οι άνεμοι μιας πιθανής αλλαγής στροβιλίζονταν μπαίνοντας στο φινάλε της σεζόν της Κυριακής, ορισμένοι από τους βασικούς παίκτες του Martindale κατάλαβαν την πραγματικότητα του τι θα μπορούσε να συμβεί.

«Όλοι αγαπάμε τον Wink και όλοι θέλουμε να επιστρέψει, αλλά αν υπάρξει αλλαγή, είμαστε όλοι επαγγελματίες και μπορούμε να κάνουμε προσαρμογές», είπε ο linebacker Bobby Okereke, ένας σημαντικός υποστηρικτής του Martindale, πριν από τον αγώνα της Κυριακής.

«Πιστεύω ότι οι παίκτες θα ήταν λίγο απογοητευμένοι και αναστατωμένοι [if Martindale wasn’t retained], αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα, υπάρχει αλλαγή, και το καταλαβαίνουμε αυτό», είπε ο κόρνερ Αντορ Τζάκσον στην The Post. «Δεν παίρνουν αποφάσεις με βάση το τι θέλουν ή σκέφτονται οι παίκτες. Όποια απόφαση κι αν πάρουν, σε όποιον κι αν είναι αν δεν είναι ο Wink, πρέπει όλοι να αγοράσουμε. Εσείς προσαρμοστείτε καθώς οι παίκτες και οι προπονητές θα προσαρμοστούν επίσης».

Ο Wink Martindale και ο Brian Daboll μιλούν κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής του Δεκεμβρίου. Charles Wenzelberg

Όσο καλή και αν η άμυνα του Martindale φαινόταν μερικές φορές στα επιθετικά της, οι Giants κατέλαβαν την 26η θέση στην άμυνα σκοραρίσματος (23,9 πόντοι επιτρεπόμενοι ανά παιχνίδι), την 27η σε συνολικές γιάρδες (361,7), την 19η στις πασάριες γιάρδες (229,3) και την 29η στην όρμηση γιάρδες (1324). ).

Παρά την τάση του Martindale να κάνει μπλιτσάρισμα συχνά, οι Giants τερμάτισαν με μόλις 34 αποβολές, καταλαμβάνοντας την 29η θέση στο πρωτάθλημα. Έτσι, ενώ ήταν ισόπαλοι με τους Ravens με 31 takeaways στο NFL, δεν είναι σαν να χώρισε ο Daboll με τον Bill Belichick ή τον Buddy Ryan.

Με ποιον θα αντικαταστήσει ο Daboll τον Martindale θα μπορούσε να κάνει τη μετάβαση πιο εύκολη για αυτόν και τους παίκτες. Υπάρχουν δύο υποψήφιοι στο τρέχον επιτελείο που θα μπορούσαν να έχουν νόημα και είναι ιδιαίτερα σεβαστοί – ο προπονητής της αμυντικής γραμμής Αντρέ Πάτερσον και ο προπονητής αμυντικών μπακ Τζερόμ Χέντερσον.

Εάν ο Daboll πάει έξω από το κτίριο, θα μπορούσε να φέρει τον Leslie Frazier, τον πρώην προπονητή των Vikings και αμυντικό συντονιστή των Bills, ο οποίος έχει σχέσεις με τον Buffalo με τον Daboll και ήταν ένας από τους φιναλίστ για τη δουλειά Giants που πήγε στο Daboll το 2022.

Ένα στοιχείο που δεν πρέπει να χαθεί σε αυτό είναι το γεγονός ότι, όσο δημοφιλής ήταν ο Martindale, ο Daboll έχει επίσης υψηλό επίπεδο σεβασμού μεταξύ των παικτών του, έτσι αυτή η κίνηση τελικά θα τακτοποιηθεί και οι παίκτες του θα προσαρμοστούν στην επόμενη άνδρας που προσλήφθηκε για τη δουλειά.

«Μου αρέσει να παίζω για αυτόν», είπε ο Okereke στη The Post τη Δευτέρα. «Έχει ελίτ ανταγωνιστικό πνεύμα. Είναι ένας τύπος που θέλει να κερδίζει πολύ άσχημα, αλλά έχει επίσης μεγάλη προοπτική. Θα σε μασήσει και θα σου φωνάξει σε μια στιγμή, και την επόμενη στιγμή θα έχει το χέρι του γύρω από τον ώμο σου να σε προπονεί με πολύ διδακτικό τρόπο. Κάνει καλή δουλειά για να το εξισορροπήσει.

«Ο «Dabes» έχει μεγάλη προσωπικότητα. Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης ανδρών και οι τύποι ελκύονται πραγματικά προς αυτόν».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading