Το Ισραήλ αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου | Η Express Tribune


ΠΑΡΙΣΙ:

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χόκεϊ επί Πάγου (IIHF) απαγόρευσε την Πέμπτη το Ισραήλ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα για να διασφαλίσει την «ασφάλεια και την ευημερία» όλων των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών.

«Το Συμβούλιο της IIHF έλαβε αυτή την απόφαση μετά από προσεκτική εξέταση και με βάση μια εκτίμηση κινδύνου, συζητήσεις με τις συμμετέχουσες χώρες και συζητήσεις με τους οικοδεσπότες», ανέφερε η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Το Ισραήλ θα παραμείνει αποκλεισμένο “προς το παρόν”, ανέφερε το IIHF.

Η ισραηλινή ομάδα ανδρών είχε προγραμματιστεί να παίξει ένα τουρνουά παγκοσμίου πρωταθλήματος κατηγορίας II-A στη Σερβία τον Απρίλιο με ομάδες όπως η Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αργότερα την Πέμπτη, η Ισραηλινή Ένωση Χόκεϋ επί Πάγου δήλωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της IIHF με το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

«Η μεροληπτική απόφαση για τον αποκλεισμό του Ισραήλ είναι ένα ασυνήθιστο και πολύ σοβαρό βήμα που δεν πληροί κανένα διεθνές αθλητικό πρότυπο και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις Ολυμπιακές αξίες», αναφέρεται σε δήλωση της ισραηλινής ομοσπονδίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πρεσβεία της χώρας στο Παρίσι.

Ο Yael Arad, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ισραήλ, χαρακτήρισε την απαγόρευση ως “πρόεδρο και επικίνδυνη απόφαση”.

Είπε ότι αντικατοπτρίζει «ένα ισχυρό υπόγειο ρεύμα διακρίσεων…μεταμφιεσμένο με το πρόσχημα της ασφάλειας των αθλητών».

Η κίνηση της διεθνούς ομοσπονδίας έρχεται με το Ισραήλ εγκλωβισμένο σε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στα σύνορα της Γάζας στο Ισραήλ σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις 7 Οκτωβρίου που άφησε νεκρούς περίπου 1.140 ανθρώπους, κυρίως άμαχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να εξαλείψει τη Χαμάς και συνέχισε έναν ανελέητο βομβαρδισμό της Γάζας, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει σκοτώσει τουλάχιστον 23.469 ανθρώπους, κυρίως άμαχους.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading