Το Κατάρ θα φιλοξενήσει το καθυστερημένο Κύπελλο Ασίας | Η Express Tribune


ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ:

Το Κατάρ επιστρέφει στο προσκήνιο την Παρασκευή λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στον αραβικό κόσμο, όταν το 2023 μετεγκαταστάθηκε και καθυστέρησε Κύπελλο Ασίας ξεκινά εν μέσω μιας σεισμικής αλλαγής στην παγκόσμια τάξη του ποδοσφαίρου.

Τροφοδοτούμενη από τεράστια ποσά μετρητών από τη Σαουδική Αραβία, μετά από τεράστιες επενδύσεις από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Δυτική Ασία είναι πλέον αναμφίβολα η κυρίαρχη οικονομική δύναμη στο παιχνίδι, αλλά μένει να φανεί αν αυτό θα υπερέχει στον αγωνιστικό χώρο.

Το Κατάρ συμμετέχει στο τουρνουά ως υπερασπιστής του πρωταθλητή έχοντας κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο πριν από πέντε χρόνια με μια έκπληξη νίκη επί της τέσσερις φορές πρωταθλήτριας Ιαπωνίας στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά την αποχώρηση της Κίνας ως οικοδεσπότης λόγω της άκαμπτης πολιτικής της «μηδενικού COVID», το Κατάρ θα διοργανώσει τώρα το τουρνουά για τρίτη φορά στην 68χρονη ιστορία του. Η ποδοσφαιρική χρυσή βιασύνη της Κίνας έχει εκτονωθεί από τότε που κέρδισε τα δικαιώματα φιλοξενίας και η Σαουδική Αραβία αναδείχθηκε ως μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο παιχνίδι.

Ενθαρρυμένοι από την επιτυχία του Κατάρ στη διοργάνωση του 2022, οι Σαουδάραβες αναδείχθηκαν ως οι μοναδικοί υποψήφιοι για να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, έχοντας ήδη διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και κέρδισαν τα δικαιώματα να φιλοξενήσουν το Ασιατικό Κύπελλο του 2027.

Αυτές οι κινήσεις ήρθαν μετά από μια μεγάλη προσπάθεια προσλήψεων από συλλόγους της Σαουδικής Pro League, με επικεφαλής τον ερχομό του Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει ρίξει περαιτέρω σκιά στους γείτονές τους.

Ωστόσο, με πολλούς από τους βασικούς παίκτες του να αγωνίζονται για χρόνο παιχνιδιού από την αρχή της εισροής ξένων, ωστόσο, ο πρώην προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι, μπορεί να τελειώσει τη δουλειά του για να οδηγήσει τους Σαουδάραβες στον πρώτο τους τίτλο από το 1996.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading