Το Νο. 18 Baylor ανοίγει μια νέα αρένα $212 εκατομμυρίων εναντίον του Cornell


WACO, Τέξας — BaylorΟι ομάδες μπάσκετ της ομάδας παίζουν σε ένα νέο σπίτι στις όχθες του ποταμού Μπράζος μετά από 35 χρόνια κάτω από τον χρυσό τρούλο του Ferrell Center.

Οι Bears που κατατάσσονται στη 18η θέση βάφτισαν το ολοκαίνουργιο Foster Pavilion στον μη συνεδριακό τελικό τους την Τρίτη το βράδυ εναντίον Κορνέλ. Η έκτη κατάταξη γυναικεία ομάδα κάνει το ντεμπούτο της Τετάρτης το βράδυ απέναντι στον αντίπαλο εντός της πολιτείας και στην 23η θέση TCU σε έναν αγώνα αήττητων Big 12 ομάδων.

Ενώ υπάρχουν τμήματα της εγκατάστασης αξίας 212 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη μακριά από το γήπεδο, η αρένα των 7.000 θέσεων με τον χώρο για περίπου 500 ακόμη θεατές ήταν έτοιμη για αγώνες. Ήρθε 18 μήνες μετά το σπάσιμο του εδάφους τον Μάιο του 2022.

Ο αθλητικός διευθυντής Mack Rhoades είπε ότι υπήρξαν πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν θα έπρεπε να πάω σε παιχνίδια χωρίς να γίνουν όλα.

“Υπήρχαν δύο βασικοί οδηγοί για εμάς όταν σκεφτήκαμε αυτή την απόφαση. Ο ένας ήταν οι μαθητές-αθλητές μας, δίνοντας στους μαθητές-αθλητές μας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους μας, την ευκαιρία να παίξουν σε ένα χώρο όπως αυτός”, είπε ο Rhoades. «Και μετά νομίζω ότι για τα προγράμματά μας στο μπάσκετ, ξέραμε ότι και οι δύο θα ήταν πραγματικά, πολύ καλές ομάδες φέτος, αλλά δίνοντάς τους το καλύτερο πλεονέκτημα εντός έδρας που θα μπορούσαν να έχουν κατά τη διάρκεια της σεζόν των Big 12».

Πριν από την ενημέρωση την Τρίτη, όταν γεμίστηκαν οι περισσότερες θέσεις, η μασκότ του σχολείου παρέδωσε τη μπάλα του παιχνιδιού με ένα ραπέλ από τα δοκάρια, όπου πανό θυμίζουν το εθνικό πρωτάθλημα ανδρών 2021 και τρεις εθνικούς τίτλους που κέρδισε η γυναικεία ομάδα. Ο πρώην παίκτης Matt Sayman έκανε μια επίκληση.

Το Foster Pavilion βρίσκεται στην άκρη της πανεπιστημιούπολης στο Interstate 35 από το McLane Stadium, το γήπεδο ποδοσφαίρου που άνοιξε το 2014. Η αρένα του μπάσκετ αποτελεί μέρος μιας ανάπτυξης 700 εκατομμυρίων δολαρίων δίπλα στο ποτάμι σε συνεργασία μεταξύ του σχολείου και της πόλης του Waco.

«Ήμασταν πολύ σκόπιμοι για το σχεδιασμό του γηπέδου, για το περπάτημα, για τα καθαρά αξιοθέατα, τη μεγάλη ένταση, για τη συγκράτηση του θορύβου, για να βεβαιωθούμε ότι στο τμήμα της αρένας, μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατός για τους οπαδούς μας και για τα μπασκετικά μας προγράμματα». είπε ο Ροάδης.

Απέχει λίγο περισσότερο από ένα μίλι από το Ferrell Center, το οποίο είχε χωρητικότητα μπάσκετ για περισσότερους από 10.000 οπαδούς. Αυτή η εγκατάσταση χτίστηκε για περίπου 12,5 εκατομμύρια δολάρια και άνοιξε το 1988.

Το Ferrell Center θα παραμείνει το σπίτι της εθνικής πρωταθλήτριας ομάδας ακροβατικών και ποδιών της σχολής και της ομάδας βόλεϊ γυναικών.

Οι ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια τους στο Ferrell Center. Το κέντρο ανάπτυξης στη νέα αρένα με γήπεδα προπόνησης, ειδικά αποδυτήρια και σαλόνια ομάδας θα ολοκληρωθεί αργότερα φέτος.

Εάν οι γυναίκες του Baylor συμμετάσχουν στο τουρνουά NCAA και φιλοξενήσουν αγώνες πρώτου και δεύτερου γύρου, αυτοί θα παίζονταν στο Ferrell Center λόγω του επιπλέον χώρου που απαιτείται που δεν θα ήταν ακόμη διαθέσιμος στο νέο κτίριο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading