Το Νο. 23 της Πρόβιντενς χάνει το αστέρι Χόπκινς στο σχισμένο ACL


Πρόνοια αστέρι μπροστά Μπράις Χόπκινς θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αφού υπέστη ρήξη ACL στο αριστερό του γόνατο, ανακοίνωσε η σχολή την Πέμπτη.

Ο Χόπκινς υπέστη τον τραυματισμό νωρίς στο δεύτερο μισό του βράδυ της Τετάρτης 61-57 ήττα στο Seton Hall. Προσγειώθηκε άβολα μετά από μια μετάβαση στο Ντέβιν Κάρτερ και άπλωσε αμέσως το πόδι του, φανερά πονώντας. Ο Χόπκινς έπρεπε να βοηθηθεί να βγει από το παρκέ και να μπει στα αποδυτήρια.

«Όλοι αισθανόμαστε για τον Μπράις και την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε ο προπονητής της Πρόβιντενς, Κιμ Ένγκσιλ σε μια δήλωση. “Θα είμαστε μαζί του σε όλη αυτή τη διαδικασία για να τον βοηθήσουμε να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ. Ζητάμε από όλο το Friartown να κρατά τον Bryce και την οικογένειά του στις σκέψεις και τις προσευχές σας.”

Ο Χόπκινς, ένας τζούνιορ 6 ποδιών, είναι ο καλύτερος παίκτης Νο. 23 της Πρόβιντενς από τότε που μεταγράφηκε στους Friars από Κεντάκι την άνοιξη του 2022. Είχε κατά μέσο όρο 15,8 πόντους και 8,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας διακρίσεις στην πρώτη ομάδα του All-Big East και οδηγώντας την Πρόβιντενς στο τουρνουά NCAA.

Αυτή τη σεζόν, ο Χόπκινς είχε κατά μέσο όρο 15,5 πόντους και 8,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, καθώς οι Friars ξεκίνησαν εκπληκτικά με τον Αγγλικό προπονητή του πρώτου έτους. Ήταν 11-2 πριν από το παιχνίδι της Τετάρτης, με νίκες Μαρκέτα και Ουισκόνσιν.

Χωρίς τον Χόπκινς, η Πρόβιντενς θα πρέπει να βασίζεται περισσότερο στους φρουρούς Κόρεϊ Φλόιντ και Garwey Dualενώ πρωτοετής Πλούσιος Μπάρον θα μπορούσε επίσης να δει μια αύξηση σε λεπτά.

Οι Friars ταξιδεύουν στο Creighton το Σάββατο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading