Το ντεμπούτο του Tom Brady στην εκπομπή και τέσσερις ακόμη ιστορίες που υπόσχονται να ταρακουνήσουν τα αθλητικά μέσα το 2024Ευτυχισμένο το νέο έτος! Υπάρχει κάτι καλύτερο για να ξυπνήσετε από το ενημερωτικό δελτίο SportsClicker;

Θα το κρατήσουμε λίγο πιο σύντομο από το κανονικό σε περίπτωση που είχατε αργά τη νύχτα.

Χωρίς άλλο αντίο, εδώ είναι οι πέντε κορυφαίες ιστορίες που περιμένουμε το 2024:

1. Ο Tom Brady καλεί NFL Games for Fox Sports

Ο άνδρας των 375 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπρέιντι, έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται στο περίπτερο εκπομπής του Fox Sports ως ο Νο. 1 αναλυτής του δίπλα στο Kevin Burkhardt. Αυτό θα είναι ένα θέαμα, από εβδομάδα σε εβδομάδα, καθώς ο παίκτης που θεωρείται ο καλύτερος όλων των εποχών θα αναλύει τη δράση. Προσθέτοντας την ίντριγκα, το Fox τελειώνει την επόμενη σεζόν με το Super Bowl τον Φεβ. 2025.

Εχουμε συζήτησε το Brady Meter™ για έναν χρόνο. Το ερώτημα είναι αν ο Μπρέιντι θα αντικαταστήσει τον Γκρεγκ Όλσεν ή όχι; Αυτήν τη στιγμή, έχουμε το Meter™ στο 79 τοις εκατό υπέρ του να καλεί παιχνίδια. Πάντα υπόκειται σε αλλαγές, αλλά με την αυξανόμενη κριτική του παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και (σύμφωνα με πηγές) που μελετά τις εκπομπές, φαίνεται όλο και πιο πιθανό να είναι στο περίπτερο και στο επίκεντρο της προσοχής τον Σεπτέμβριο.

2. Τηλεοπτικές προσφορές NBA

Ο Άνταμ Σίλβερ και το ΝΒΑ πιθανότατα θα πρέπει να επεκτείνουν τον αριθμό των συνεργατών τους στα μέσα ενημέρωσης εάν ελπίζουν να κλείσουν μια νέα συμφωνία πιο προσοδοφόρα από το τρέχον πακέτο τους. AP

Το ΝΒΑ είναι αναμένεται να έχει νέες τηλεοπτικές προσφορές μέχρι το τέλος του 2024. Οι κατεστημένοι φορείς, ESPN/ABC και TNT, ευνοούνται να διατηρήσουν τα πακέτα τους, ενώ το Amazon Prime Video είναι ο σημερινός ηγέτης για το ψηφιακό πακέτο. Το NBC είναι επίσης κάποιος που το NBA θα ήθελε να επιστρέψει στο μωρό.

Το NBA θέλει αύξηση του τρέχοντος συμβολαίου του 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, αλλά για να το κάνει αυτό, η αίσθηση αυτή τη στιγμή είναι ότι θα χρειαστούν τέσσερις οντότητες, ακόμα κι αν ιδανικά θα προτιμούσε τρεις.

Η Apple είναι πάντα ένα άλογο που παρακολουθεί, αλλά αυτή τη στιγμή – και αυτό υπόκειται σε αλλαγές – υπάρχει δυναμική μακριά από το να εμπλακούν υπερβολικά, αν εμπλακούν καθόλου. Η Fox και το CBS έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι εκτός. Το Google YouTube και το Netflix είναι δύο άλλα που θα μπορούσαν να παίζουν.

Αν προβλέπω σήμερα, ο συνδυασμός θα είναι ABC/ESPN, WBD/TNT, Comcast/NBC και Amazon. Όλα θα είχαν στοιχεία ροής, ενώ το ABC και το NBC θα έδιναν τη διανομή του NBA στη μετάδοση και η Amazon θα τα έβλεπε να δημιουργούν ένα ευρύτερο ψηφιακό αποτύπωμα από το League Pass, την εφαρμογή NBA και τις άλλες προσφορές της.

3. ESPN DTC και νέοι συνεργάτες

Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν όλος ο προγραμματισμός του ESPN είναι διαθέσιμος απευθείας στον καταναλωτή για περίπου 25-30 $ το μήνα. Getty Images

Αυτή είναι η χρονιά που μάλλον τελειώνει με σαφήνεια για το στρατηγικό μέλλον του ESPN. Αν και δεν βιάζεται, το ESPN θα ήθελε προσθέστε δύο νέους συνεργάτες που θα αγόραζαν περίπου το 10%. της εταιρείας. Επίσης, πιθανότατα θα έχει μια καθορισμένη ημερομηνία για το πότε θα προσφέρει το πλήρες προϊόν της απευθείας στον καταναλωτή. Σε έναν ιδανικό κόσμο για αυτούς, θα συνεργάζονταν με έναν από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς παίκτες (Apple, Amazon κ.λπ.) και ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα, ωστόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Μπομπ Ίγκερ είπε ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχουν συνεργάτες.

Ενώ το πλήρες προϊόν του ESPN που απευθύνεται απευθείας στον καταναλωτή θα γίνει μέχρι το 2025, υπάρχει μια εξωτερική πιθανότητα, όπως έχουμε αναφέρει, εμφανίζεται αργά το 2024. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, θα πρέπει να υπάρχει σαφήνεια. Όσον αφορά το κόστος της προσφοράς DTC, αυτή τη στιγμή, το εύρος είναι 25-30 $ ανά μήνα.

4. Το θέμα RSN

Η παρακμή των περιφερειακών αθλητικών δικτύων θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στα πρωταθλήματα. Η Sinclair και η Diamond Sports Group της, που έχουν τα περισσότερα τοπικά δικαιώματα MLB, NBA και NHL από οποιονδήποτε πάροχο, βρίσκονται στη μέση της διαδικασίας πτώχευσης. Ενώ τα μεγάλα δίκτυα της αγοράς, όπως το YES και το SNY, είναι καλά αυτή τη στιγμή, οι μεσαίες και μικρές ομάδες της αγοράς αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό οικονομική αβεβαιότητα με τη μείωση των συνδρομών καλωδίων. Την περασμένη σεζόν, οι Padres και Diamondbacks αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν το μοντέλο απευθείας στον καταναλωτή καθώς η Diamond Sports απέρριψε τα συμβόλαιά τους.

Τα οικονομικά προβλήματα της Bally Sports έχουν περιπλέξει τα σχέδια εκτός εποχής για μια σειρά ομάδων μπέιζμπολ μεσαίας και μικρής αγοράς. AP

5. Συγχωνεύσεις ΜΜΕ

Είναι αυτή η χρονιά που βλέπουμε ενοποίηση μεταξύ εταιρειών που είχαν σχέδια streamering; Υπήρχαν ήδη αναφορές για WBD (κάτοχοι Max) και Paramount (ιδιοκτήτες Paramount+) έχοντας κάνει προκαταρκτικές συνομιλίες. Θα υπάρξουν περισσότερες συνομιλίες και επιχειρηματικά σχέδια με τις προεδρικές εκλογές στο παρασκήνιο, οι οποίες πιθανότατα θα έχουν τον τελικό λόγο για το τι θα συμβεί και τι θα συμβεί.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading