Το Πακιστάν θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Davis Cup | Η Express Tribune


Ισλαμαμπάντ:

Πακιστάν πρόκειται να φιλοξενήσει αγώνες Davis Cup αφού ο πρόεδρος του Independent Tribunal απέρριψε την ένσταση της Ινδίας κατά της απόφασης της Επιτροπής Davis Cup (DCC) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF).
Νωρίτερα, 15μελής ΔΔΚ μετά από ακρόαση Ομοσπονδία Αντισφαίρισης του Πακιστάν (PTF) επιχειρήματα, παραχωρήθηκαν στη χώρα που φιλοξενούσε τα δικαιώματα να φιλοξενήσει αγώνες στο Ισλαμαμπάντ την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, η All India Tennis Association (AIT) είχε αμφισβητήσει την απόφαση του DCC και δημιουργήθηκε ένα ανεξάρτητο δικαστήριο.
Το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της ITF λέγοντας ότι δεν υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος να μην παιχτεί ο αγώνας στο Πακιστάν, ως εκ τούτου, ο αγώνας Davis Cup Πακιστάν-Ινδίας θα διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου στο Ισλαμαμπάντ του επόμενου έτους.
Ο δικαστής David Casserly (Sports Resolution UK), απορρίπτοντας την έφεση της AITA, ανακοίνωσε την απόφαση υπέρ του Πακιστάν.
Αφού εξέτασε όλα τα σχετικά έγγραφα που υποβλήθηκαν από αμφότερα τα μέρη — Επιτροπή ITF/Ομοσπονδία Αντισφαίρισης Πακιστάν και AITA — το Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση υποστηρίζοντας ότι όλοι οι λόγοι που ανέφεραν οι Ινδοί ομολόγοι [such as raising Pakistan’s general elections and law and order issues] η αναζήτηση ενός ουδέτερου χώρου δεν έχει καμία αξία.
«Η απόφαση του DCC να διεξαχθεί η ισοπαλία στο Πακιστάν έχει βάσιμους λόγους και είναι σκόπιμο για όλα τα έθνη να επισκεφθούν τον χώρο (χώρα) που έχει επιλεγεί από το DCC για τους αγώνες του Davis Cup», ανέφερε το Δικαστήριο.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Πακιστάν κρίθηκε υπέρ του εναντίον της Ινδίας μέσα σε δύο μήνες.
Το δικαστήριο έλαβε επίσης σχόλια από τον σύμβουλο ασφαλείας πριν λάβει την απόφαση. Κατηύθυνε την ινδική ομοσπονδία να στείλει την ομάδα της για την ισοπαλία, διαφορετικά η ισοπαλία θα δοθεί στο Πακιστάν.
«Δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση στο Πακιστάν όπου μια ινδική ομάδα δεν μπορεί να ταξιδέψει και να συμμετάσχει στην ισοπαλία του Davis Cup», αναφέρεται στη διάταξη.
«Το Πακιστάν φιλοξένησε μερικές σημαντικές αναμετρήσεις για το Davis Cup μόλις πρόσφατα με επιτυχία, επομένως δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι γιατί το Πακιστάν δεν μπορεί να φιλοξενήσει την ισοπαλία με την Ινδία με τον κατάλληλο τρόπο. Η τήρηση του νόμου και της τάξης είναι αποκλειστική ευθύνη του έθνους υποδοχής. Η ινδική ομάδα θα πρέπει να είναι βέβαιη ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για το ταξίδι και τη συμμετοχή τους».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading