«Το Πακιστάν κάνει περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία, όχι στο Νεπάλ»: Ο Akmal για ξεκούραση στους Babar, Rizwan


Ο αρχιεπιλογέας ανδρών του Πακιστάν, Ουαχάμπ Ριάζ, ανακοίνωσε μια 17μελή ομάδα για τη σειρά πέντε αγώνων T20I εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, που θα ξεκινήσει από τις 12 Ιανουαρίου στο Όκλαντ.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ο σύμβουλος της επιτροπής επιλογής του Πακιστανικού Cricket Board (PCB) Kamran Akmal τόνισε ότι η επιτροπή διαχείρισης και επιλογής της ομάδας δεν σκέφτηκε να δώσει ένα διάλειμμα στο δίδυμο κατά τη διάρκεια της σειράς της Νέας Ζηλανδίας, διεκδικώντας τους κρίσιμους ρόλους τους στην επιτυχία της ομάδας.

«Κανείς από τη διοίκηση της ομάδας ή την επιτροπή επιλογής δεν μίλησε για ξεκούραση στον Μπαμπάρ και τον Ριζουάν κατά τη διάρκεια της σειράς στη Νέα Ζηλανδία», είπε ο Ακμάλ.

«Το Πακιστάν πηγαίνει στη Νέα Ζηλανδία, όχι στο Νεπάλ, όπου οι ανώτεροι παίκτες μπορούν να ξεκουραστούν. Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί έτσι», πρόσθεσε.

Ο πρώην wicketkeeper-batsman τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν οι καλύτεροι παίκτες διαθέσιμοι για τέτοιες προκλητικές σειρές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον πρόσφατα διορισμένο καπετάνιο, Shan Masood, ο Akmal αναγνώρισε ότι οι ηγετικοί ρόλοι χρειάζονται χρόνο για να εξελιχθούν.

«Όποιος έχει την ευθύνη της ηγεσίας ή της προπονητικής θα πρέπει να λάβει έξι έως οκτώ μήνες και μετά από αυτό θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση», είπε ο Akmal.

Ο Shan, ο οποίος ήταν αρχηγός του πρώτου του τεστ στο Περθ, έχει εμπειρία στο κρίκετ εσωτερικού και κομητείας και ο Akmal πιστεύει ότι με τον καιρό, θα συνεχίσει να βελτιώνεται στο ρόλο του.

Η ομάδα του Πακιστάν για τη σειρά της Νέας Ζηλανδίας:
Shaheen Afridi (c), Babar Azam, Mohammad Rizwan, Fakhar Zaman, Saim Ayub, Sahibzada Farhan, Haseebullah Khan, Iftikhar Ahmed, Azam Khan, Aamer Jamal, Abbas Afridi, Mohammad Wasim Jr, Mohammad Nawaz, Abrar Ahmed, Usama Mir, Haris Rauf, Zaman Khan

Πακιστάν περιοδεία στη Νέα Ζηλανδία:
12 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία vs Πακιστάν – Πρώτο T20I στο Ώκλαντ
14 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία – Πακιστάν – Δεύτερο T20I στο Χάμιλτον
17 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία vs Πακιστάν – Τρίτο T20I στο Dunedin
19 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία vs Πακιστάν – Τέταρτο T20I στο Κράιστσερτς
21 Ιανουαρίου: Νέα Ζηλανδία εναντίον Πακιστάν – Πέμπτη T20I στο Κράιστσερτς