Το Πακιστάν καταγράφει ρεκόρ T20I στη Νέα Ζηλανδία


Το Πακιστάν εξασφάλισε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα T20I στη Νέα Ζηλανδία νικώντας τη γηπεδούχο ομάδα με 42 τρεξίματα στο πέμπτο T20I, αποτρέποντας ένα ασβέστιο στη σειρά.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση αφού κέρδισε την εκτίναξη και σημείωσε ένα μέτριο σύνολο 134-8, το Πακιστάν υπερασπίστηκε με επιτυχία το σκορ του καθώς η Νέα Ζηλανδία αποκλείστηκε για 92 σερί σε 17,2 όβερ. Αυτό σήμανε το χαμηλότερο σύνολο T20I που υπερασπίστηκε με επιτυχία οποιαδήποτε ομάδα στη Νέα Ζηλανδία.

Κάποια στιγμή, η Νέα Ζηλανδία ήταν στο πολλά υποσχόμενο 53-2, αλλά μια σημαντική κατάρρευση μέσα σε 20 over οδήγησε στην πτώση της. Ο off-spinner Iftikhar Ahmed αναδείχτηκε ως ο ξεχωριστός σφαιριστής για το Πακιστάν, με 3-24 σε τέσσερα όβερ, ενώ ο Captain Shaheen Afridi και ο allrounder Mohammad Nawaz συνεισέφεραν με δύο wickets ο καθένας. Ο Γκλεν Φίλιπς σημείωσε το πρώτο σκορ για τους γηπεδούχους με 26 σερί σε 22 μπάλες.

Στις συμμετοχές του, το Πακιστάν αντιμετώπισε ένα δύσκολο ξεκίνημα, διαχειρίζοντας μόνο 134-8 με συνεχή απώλεια wicket, καθιστώντας δύσκολη την ανάκαμψη έναντι του πειθαρχημένου μπόουλινγκ της Νέας Ζηλανδίας. Ο Tim Southee, ο Matt Henry, ο Lockie Ferguson και ο Ish Sodhi πήραν ο καθένας από δύο wicket, βάζοντας τη Νέα Ζηλανδία σε ισχυρή θέση για να εξασφαλίσει μια σάρωση σερί 5-0.

Ο Tim Southee, ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο κρίκετ T20, έδωσε τον τόνο στη Νέα Ζηλανδία με ένα κορίτσι πάνω από τον απολυμένο πρωτοεμφανιζόμενο Haseebullah Khan. Ο Southee επέστρεψε στο 13ο over για να απομακρύνει τον επιθετικό Fakhar Zaman, ο οποίος είχε σκοράρει 33 από 16 μπάλες. Παρά το κορυφαίο σκορ του Mohammad Rizwan με 38 από 38 μπάλες, το Πακιστάν δυσκολεύτηκε και ο βασικός παίκτης Babar Azam είχε ένα δύσκολο innings, σκοράροντας μόνο 13 από 24 μπάλες.

Η νίκη στον τελικό T20I επέτρεψε στο Πακιστάν να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση, αλλά η Νέα Ζηλανδία κέρδισε τελικά τη σειρά με 4-1, εξασφαλίζοντας πειστικές νίκες στους τέσσερις πρώτους αγώνες.