Το πρωτάθλημα μπάσκετ Νέων της Χάλιφαξ απαγορεύει τους οπαδούς λόγω «ανεξήγητης» συμπεριφοράς θεατών | Globalnews.ca


Μια ένωση καλαθοσφαίρισης ανήλικων του Χάλιφαξ απαγόρευσε τους θεατές από τους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενος «ανησυχητική συμπεριφορά» προς διαιτητές και παίκτες που «έφτασαν σε οριακό σημείο».


Σε μια επιστολή προς τους προέδρους των συλλόγων, ο διευθυντής του πρωταθλήματος της Metro Basketball Association, Chris Lerette, είπε ότι έχουν δει μια αύξηση στην ανησυχητική συμπεριφορά κάθε εβδομάδα.

«Η ασέβεια που επιδεικνύεται κάθε εβδομάδα προς αξιωματούχους και εγκαταστάσεις είναι ανεξήγητη», έγραψε.

«Είχαμε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως οι θεατές που επέπληξαν τους διαιτητές, οι θεατές που ουρλιάζουν σε παίκτες σε αντίπαλες ομάδες, οι θεματοφύλακες των αντίπαλων ομάδων που υφίστανται κακομεταχείριση επειδή τηρούν τους αναφερόμενους κανόνες σχετικά με την πρόσβαση στους χώρους».

Ο Λερέτ εξήγησε περαιτέρω ότι η ένωση έχασε 12 αξιωματούχους ως «άμεσο αντίκτυπο», με άλλους 25 αξιωματούχους που επέλεξαν να μην επιστρέψουν από την περασμένη σεζόν.

Λάβετε τα τελευταία Εθνικά νέα.

Αποστέλλεται στο email σας, κάθε μέρα.

Επισήμανε ότι οι παίκτες είναι ηλικίας 8 έως 18 ετών και ότι ορισμένοι θεατές, γονείς και οπαδοί έχουν χάσει την αντίληψη για το γιατί παίζουν το άθλημα: «για τα παιδιά».

Η ιστορία συνεχίζεται κάτω από τη διαφήμιση

Οι θεατές αποκλείονται από τους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου και οι αξιωματούχοι έχουν κληθεί να μην ξεκινήσουν αγώνες εάν κάποιος άλλος εκτός από αυτούς που αναφέρονται στα φύλλα αγώνων είναι παρών στο γυμναστήριο.

«Για εκείνους τους γονείς και τους θεατές που αποφάσισαν να φωνάξουν σε έναν υπάλληλο ή σε έναν σχολικό κηδεμόνα, ελπίζουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο προσφέρει μια ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς τους», έγραψε.

Ο Λερέτ είπε ότι οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στους αγώνες πρωταθλήματος τη νέα χρονιά και θα «συνεχίσουν να παρακολουθούν αυτή την κατάσταση πολύ στενά με την ελπίδα ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες».

Η Global News επικοινώνησε με τη Lerette για περαιτέρω σχόλια.

Σε ένα ξεχωριστό email προς τους γονείς, ο πρόεδρος Μπάσκετ Μίνορ του Μπέντφορντ, Μπράιαν Ολτ, είπε ότι ελπίζει ότι το ζήτημα θα «διορθωθεί από μόνο του» και οι οπαδοί μπορούν να επιστρέψουν το επόμενο έτος.

«Αν και αυτό δεν είναι ιδανικό, η απόφαση ελήφθη με βάση μια σειρά περιστατικών που έχουν λάβει χώρα αυτή τη σεζόν», έγραψε.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό θα είναι αναστατωμένο για κάποιους, αλλά το πρωτάθλημα και ο σύλλογός μας δεν θα ανεχθούν ανάρμοστες συμπεριφορές από γονείς και οπαδούς».

&copy 2023 Global News, τμήμα της Corus Entertainment Inc.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading