Το Ρίτσμοντ γίνεται η πέμπτη δέσμευση ESPN 100 του Ηνωμένου Βασιλείου


Top-40 ανώτεροι Μπίλι Ρίτσμοντ αφοσιωμένος σε Κεντάκι την Πέμπτη, δίνοντας στον John Calipari την πέμπτη προοπτική του ESPN 100 στην κατηγορία του 2024.

Ο Ρίτσμοντ επέλεξε τους Wildcats έναντι του Μέμφις, όπου ο πατέρας του έπαιζε για την Καλιπάρι, αν και η Αλαμπάμα και το LSU ήταν επίσης στο φάιναλ φορ του Ρίτσμοντ.

«Έχω οικογενειακούς δεσμούς», είπε ο Ρίτσμοντ στο ESPN. «Οι πρώην συμπαίκτες μου είναι εκεί, DJ Wagner και Aaron Bradshaw. Έπαιξα και με [Kentucky signee] Boogie Fland όταν ήμασταν νεότεροι για τους NY Gauchos. Έχω πάει πολλές φορές στην πανεπιστημιούπολη τους και ξέρω πού είναι όλα. Είμαι εξαιρετικά άνετα εκεί. Το στυλ παιχνιδιού τους ταιριάζει στο παιχνίδι μου. Θέλουν να τρέχουν στην επίθεση και να σκοράρουν από την άμυνά τους».

Ο πατέρας του Ρίτσμοντ, Μπίλι Ρίτσμοντ, έπαιξε δύο σεζόν στο Μέμφις υπό την Καλιπάρι το 2003 και το 2004, έχοντας κατά μέσο όρο 7,7 πόντους σε 27 αγώνες. Η σχέση του προπονητή του Κεντάκι με την οικογένεια του Ρίτσμοντ ήταν τελικά δύσκολο να ξεπεραστεί.

«Ο προπονητής Καλ είναι ένας αστείος τύπος εκτός γηπέδου», είπε ο Ρίτσμοντ. “Στο γήπεδο, είναι έντονος και σκληρός. Οι παίκτες του βελτιώνονται και διασκεδάζουν. Αυτό θέλω. Φωτίζει ένα δωμάτιο όταν μπαίνει μέσα. Η συμβουλή του σε μένα είναι να κρατάω το μοτέρ μου σε λειτουργία κάθε μέρα. Όχι να τα παρατάω Έχω δημιουργήσει μια εξαιρετική σχέση μαζί του και το προσωπικό.”

Ένας σμολ φόργουορντ 6 ποδιών από το Camden High School (Νιου Τζέρσεϊ), ο Ρίτσμοντ έκανε ένα μεγάλο άλμα την άνοιξη και το καλοκαίρι μετά την νεανική του σεζόν. Είχε κατά μέσο όρο 17,2 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ στην πίστα Nike EYBL με τους NJ Scholars, σουτάροντας 60% εντός του τόξου. Είχε εννέα παιχνίδια με 20 και πλέον πόντους, συμπεριλαμβανομένων δύο νταμπλ-νταμπλ.

Ο Ρίτσμοντ είναι ένας ισχυρός αθλητής με ταχύτητα και ταχύτητα. Το αριστερό φτερό σκοράρει καλύτερα με κίνηση στην ευθεία γραμμή και μπορεί να τερματίσει με εξουσία έναντι των αμυντικών. Στη μετάβαση, ξεχωρίζει όταν γεμίζει τη λωρίδα και κόβει στο χείλος για λοβούς. Το jump shot και τα φάουλ του δείχνουν ότι είναι ικανός, αλλά χρειάζεται περισσότερες επαναλήψεις πριν φτάσει στο Lexington. Στο αμυντικό άκρο, αυτό που τον κάνει ιντριγκαδόρικο είναι η ικανότητά του να υπερασπίζεται πολλαπλές θέσεις με πλευρική ταχύτητα, δυνατό καρέ και μακριά χέρια.

Στο Κεντάκι, ο Ρίτσμοντ συμμετέχει σε μια τάξη στρατολόγησης πέντε ατόμων για το 2024 που περιλαμβάνει προοπτικές πέντε αστέρων Jayden Quaintance (No. 14) και Fland (No. 18), καθώς και προσλήψεις τεσσάρων αστέρων ESPN 100 Σόμτο Κύριλλος (αρ. 55) και Τράβις Πέρι (αρ. 84). Οι Wildcats είναι ακόμα στο κυνήγι για την πρώτη πεντάδα VJ Edgecombe. Μπήκαν στη μέρα με την κατηγορία Νο. 3 στη χώρα, αν και η δέσμευση του Ρίτσμοντ θα κλείσει τη διαφορά στο Νο. 2 Ράτγκερς.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading