Το υπουργείο της Ινδίας ανέστειλε την ομοσπονδία πάλης | Η Express Tribune


ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ:

Η Ομοσπονδία Πάλης της Ινδίας (WFI), προσπαθώντας να ανακάμψει από ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης, υπέστη νέα οπισθοδρόμηση όταν το υπουργείο Αθλητισμού την ανέστειλε και απέλυσε μια νέα λίστα αξιωματικών που εξέλεξε.

Το υπουργείο ανέλαβε τα μέτρα την Κυριακή, αφού η ομοσπονδία εξέλεξε πρόεδρο που υποστηρίζεται από τον προκάτοχό του, Μπριτζ Μπουσάν Σαράν Σινγκ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και εγκληματικό εκφοβισμό.

Ο Σινγκ αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία και είναι ελεύθερος με εγγύηση. «Το νεοεκλεγμένο σώμα φαίνεται να έχει τον πλήρη έλεγχο των πρώην υπευθύνων», ανέφερε το υπουργείο σε επιστολή που είδε το Reuters. «Η επιχείρηση της Ομοσπονδίας διοικείται από χώρους που ελέγχονται από πρώην υπευθύνους».

Το υπουργείο αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο Singh και ο διάδοχός του, Sanjay Singh, δεν μπορούσαν να σχολιάσουν τη Δευτέρα.

Την Κυριακή, ο Sanjay Singh, άσχετος με τον άλλο Singh, είπε στον συνεργάτη του Reuters TV ANI: «Ο προηγούμενος πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διοίκηση της πάλης… Θα ζητούσα από άλλους να προχωρήσουν και να μην το αφήσουν να επηρεάσει το μέλλον των παλαιστών .”

Το WFI έχει ήδη ανασταλεί από το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο του παιχνιδιού, το United World Wrestling, επειδή δεν διεξήγαγε τις εκλογές στην ώρα τους. Ενώ μια κορυφαία γυναίκα παλαίστρια εγκατέλειψε το παιχνίδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Singh, βουλευτής από το Κόμμα Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Narendra Modi, εθεάθη να πανηγυρίζει τη νίκη του πιστού του.

Στην επιστολή, το υπουργείο ζήτησε από την Ινδική Ολυμπιακή Ένωση να σχηματίσει μια ad hoc επιτροπή για να διευθύνει την ομοσπονδία, λέγοντας ότι τα εκλογικά αποτελέσματα εγείρουν “σοβαρές ανησυχίες” σχετικά με τη “διακυβέρνηση και την ακεραιότητα του WFI”.

«Αυτό απαιτεί άμεσα και αυστηρά διορθωτικά μέτρα για την τήρηση της αρχής της χρηστής διακυβέρνησης στην αθλητική οργάνωση», ανέφερε το υπουργείο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading