Το NCAA, οι πολιτείες ζητούν από το δικαστήριο να παρατείνει τη μεταφορά TRO


Μετά από δύο ημέρες αβεβαιότητας επιλεξιμότητας για μεταγραφές, ένας δικομματικός κρατικός συνασπισμός και το NCAA κατέθεσαν την Παρασκευή κοινή πρόταση ζητώντας παράταση του προσωρινού περιοριστικού διατάγματος της Τετάρτης κατά της πολιτικής μεταγραφών του NCAA.

Η κίνηση θα μετατρέψει την προσωρινή απαγόρευση σε προκαταρκτική διαταγή, επιτρέποντας στους μαθητές-αθλητές να παίξουν αμέσως χωρίς την πιθανότητα ανατροπής του κανόνα σε ακρόαση της 27ης Δεκεμβρίου.

«Δεν θέλουμε οι αθλητές του κολεγίου να πιαστούν στη μέση αυτής της δικαστικής υπόθεσης», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Οχάιο, Ντέιβ Γιοστ. «Η κοινή πρόταση που κατατέθηκε σήμερα σηματοδοτεί την κοινή μας δέσμευση να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητικές σεζόν λειτουργούν ομαλά κατά τη διάρκεια των νομικών διαδικασιών».

Το NCAA ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε την Παρασκευή ότι, «δεδομένης της άνευ προηγουμένου απόφασης των δικαστηρίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το NCAA κατέληξε σε συμφωνία με τις Πολιτείες για τη μετατροπή της προσωρινής διαταγής περιορισμού σε προκαταρκτική διαταγή για το υπόλοιπο της NCAA 2023-24 σεζόν πρωταθλήματος».

Το NCAA πρόσθεσε ότι η πρόταση “είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για αθλητές-μαθητές με μετεγγραφή πολλαπλών χρόνων που επιθυμούν να αγωνιστούν αμέσως. Αυτή η ενέργεια παρέχει σαφήνεια στους μαθητές-αθλητές και στα σχολεία μέλη για το υπόλοιπο του ακαδημαϊκού έτους — οποιονδήποτε φοιτητή με μετεγγραφή πολλαπλών χρόνων -Ο αθλητής που αγωνίζεται αυτή τη σεζόν θα υπόκειται στην ίδια επιλεξιμότητα και χρήση κανόνων αγώνων μιας σεζόν όπως όλοι οι άλλοι μαθητές-αθλητές.”

Η κίνηση της Παρασκευής έρχεται μια μέρα μετά το NCAA ανακοίνωσε ότι οι μαθητές-αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες κατά τη διάρκεια του προσωρινού περιορισμού των 14 ημερών θα χάσουν μια σεζόν επιλεξιμότητας εάν ανατραπεί η απόφαση.

Την Τετάρτη, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Πρέστον Μπέιλι στη Δυτική Βιρτζίνια εξέδωσε προσωρινό περιοριστικό διάταγμα κατά του NCAA, επιτρέποντας σε δύο μεταγραφές να παίζουν αμέσως. Το NCAA επιτρέπει στους προπτυχιακούς φοιτητές να μεταγραφούν μία φορά χωρίς να μείνουν έξω το χρόνο, αλλά μια δεύτερη μεταγραφή ως προπτυχιακός απαιτεί παραίτηση για να παίξουν αμέσως. Το NCAA έχει χορηγήσει εξαιρέσεις σε ορισμένους αθλητές κατά περίπτωση.

Η απόφαση ήρθε σε μήνυση που κατατέθηκε από τη Δυτική Βιρτζίνια και έξι άλλες πολιτείες, ισχυριζόμενη ότι η διαδικασία παραίτησης του NCAA παραβίαζε την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Μετά από εντολή του Bailey, το NCAA κυκλοφόρησε μια δήλωση: “Ως αποτέλεσμα της σημερινής απόφασης που επηρεάζει τους μαθητές-αθλητές του Τμήματος I, η Ένωση δεν θα επιβάλει την απαίτηση διαμονής του έτους για πολλαπλές μετεγγραφές και θα αρχίσει να ενημερώνει τα σχολεία-μέλη”.

Από τότε που εκδόθηκε το TRO, η πλειονότητα των ανδρών παικτών μπάσκετ που αρνήθηκαν τις παραιτήσεις τους ή περίμεναν αποφάσεις συνέχισαν να κρατούνται εκτός συναγωνισμού για προληπτικούς λόγους. UNLV's Keylan Boone ταιριάζει το βράδυ της Τετάρτης, αλλά του LSU Τζέιλεν ΚουκLittle Rock's Μάχελ Μίτσελ και αρκετοί άλλοι παίκτες κάθισαν έξω.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο, πολλά σχολεία ανακοίνωσαν ότι οι προηγουμένως ακατάλληλες μεταγραφές τους θα ήταν ντυμένες και διαθέσιμες για τους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου. Μεταξύ αυτής της ομάδας ήταν και η Δυτική Βιρτζίνια Μάχη RaeQuanτου οποίου η άρνηση παραίτησης ήταν στο επίκεντρο της υπόθεσης του συνασπισμού, και Noah Farrakhanκαθώς και VCU Τζο Μπάμισιλ.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading