Το NCAA, ESPN επεκτείνει τη συμφωνία μετάδοσης για 8 ακόμη χρόνιαΤο NCAA και το ESPN ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι 40 πρωταθλήματα NCAA, συμπεριλαμβανομένων μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ, μπέιζμπολ και σόφτμπολ, θα είναι στα δίκτυα του ESPN για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Η συμφωνία περιλαμβάνει δικαιώματα σε 21 πρωταθλήματα γυναικών και 19 ανδρών. Το γυναικείο μπάσκετ κατηγορίας I, το βόλεϊ γυναικών, η γυμναστική γυναικών και ο αγώνας τίτλου του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου θα είναι όλα στη δικτυακή τηλεόραση (ABC). Περισσότερες από 800 ώρες πρωταθλημάτων NCAA θα εμφανίζονται σε γραμμικά δίκτυα ESPN καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με περισσότερες από 2.300 συνδυασμένες σε γραμμικές και ψηφιακές πλατφόρμες.

Επεκτείνει μια σχέση μεταξύ του NCAA και του ESPN που, όπως και το ESPN, ξεκίνησε το 1979. Το ESPN άρχισε να μεταδίδει τηλεοπτικά κάθε παιχνίδι του γυναικείου τουρνουά μπάσκετ NCAA το 2003 και έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις όπως το ανδρικό College World Series από το 1980.

«Το ESPN και το NCAA απολαμβάνουν μια ισχυρή και συνεργατική σχέση για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχιστεί ως μέρος αυτής της νέας, μακροπρόθεσμης συμφωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ESPN Jimmy Pitaro.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και τα 24 αθλήματα που καλύπτονται από την προηγούμενη συμφωνία του ESPN και προσθέτει την κάλυψη των πρωταθλημάτων τένις κατηγορίας I του NCAA (ανδρών και γυναικών) και της γυμναστικής ανδρών, μεταξύ άλλων. Επεκτείνει επίσης τα διεθνή δικαιώματα στο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών της Κατηγορίας I.

Το NCAA προσέλαβε την Endeavor's IMG and WME Sports ως σύμβουλο μέσων ενημέρωσης για τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες ήταν οι πρώτες από τότε που το ESPN και το NCAA συμφώνησαν σε 12ετή συμφωνία, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011. Ο πρόεδρος του NCAA Charlie Baker είπε στο Sports Business Journal ότι η νέα Η συμφωνία ανέρχεται σε 115 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. ένας εκπρόσωπος του NCAA είπε στο SBJ ότι το 25% αυτού του κόστους περιλαμβάνει την παραγωγή και το μάρκετινγκ.

“Τα τελευταία χρόνια, το ESPN έχει επιδείξει αυξημένες επενδύσεις στην κάλυψη των πρωταθλημάτων NCAA και η Ένωση είναι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσει να παρέχει μια πλατφόρμα για να λάμψουν οι μαθητές-αθλητές”, δήλωσε ο Baker. “Το να έχουμε ένα σπίτι με πολλές πλατφόρμες για την προβολή των πρωταθλημάτων μας παρέχει πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης μαζί με μεγαλύτερη εμπειρία για τους θεατές και τους μαθητές-αθλητές μας.”

Τα πρωταθλήματα ανδρών που περιλαμβάνονται στη συμφωνία περιλαμβάνουν ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο (non-Football Bowl Subdivision), cross country, υδατοσφαίριση, κλειστό και εξωτερικό στίβο, κολύμβηση και καταδύσεις, πάλη, χόκεϊ επί πάγου, γυμναστική, ξιφασκία, βόλεϊ, λακρός, τένις, μπέιζμπολ και μπάσκετ Κατηγορίας ΙΙ και ΙΙΙ (εκτός από το παιχνίδι τίτλου κατηγορίας ΙΙ).

Τα γυναικεία πρωταθλήματα που περιλαμβάνονται είναι ποδόσφαιρο, χόκεϊ επί χόρτου, όλα τα τμήματα βόλεϊ, cross country, κλειστού και εξωτερικού στίβου, κολύμβηση και καταδύσεις, όλα τα τμήματα μπάσκετ, χόκεϊ επί πάγου, μπόουλινγκ, γυμναστική, ξιφασκία, μπιτς βόλεϊ, λακρός, τένις, σόφτμπολ και υδατοσφαίριση.

Περιλαμβάνονται επίσης το Εθνικό τουρνουά πρόσκλησης μπάσκετ ανδρών και το νέο τουρνουά πρόσκλησης μπάσκετ γυναικών.

Η συμφωνία ξεκινά τον Σεπτέμβριο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading