Το NFL κάνει το παραπάνω μίλι για να υπερασπιστεί την αμφιλεγόμενη κλήση των Lions-Cowboys σε κάθε ομάδαΤο NFL και διαιτητής Μπραντ Άλεν πήρε αρκετή ζέστη από την αμφιλεγόμενη κλήση του Σαββάτου που διέλυσε τη μετατροπή δύο πόντων, την οποία το πρωτάθλημα υπερασπίστηκε τον Άλεν σε ένα βίντεο που εστάλη και στις 32 ομάδες, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του The Athletic.

Ήταν η πρώτη λεπτομερής εξήγηση που έδωσε το NFL για το έργο που είχε τα Λιοντάρια στα χέρια μετά την ήττα με 20-19 από τους Κάουμπόις.

Η διαμάχη προέκυψε από το εάν οι Lions άφησαν ή όχι το τάκλιν, ο Taylor Decker ανέφερε στον διαιτητή ως κατάλληλος για να λάβει πάσα στην προσπάθεια συνομιλίας των δύο σημείων με 23 δευτερόλεπτα να απομένουν στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Ντέκερ έπιασε ένα πέρασμα στην τελική ζώνη για να κάνει μετατροπή στην προσπάθεια, αλλά οι υπεύθυνοι το απέκρουσαν, χαρακτηρίζοντας παράνομο το άγγιγμα του παιχνιδιού, πυροδοτώντας θύελλα κριτικής.

Το βίντεο που έστειλε η λίγκα, λίγο λιγότερο από δύο λεπτά, αφηγήθηκε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της εκπαίδευσης και ανάπτυξης διαιτητών Walt Anderson, σύμφωνα με την έκθεση.

«Είναι ευθύνη του παίκτη να βεβαιωθεί ότι η αλλαγή στο status κοινοποιείται ξεκάθαρα στον διαιτητή με ένα φυσικό σήμα με τα χέρια του πάνω και κάτω μπροστά από το στήθος του και να αναφέρει στον διαιτητή την πρόθεσή του να δηλώσει ως επιλέξιμος δέκτης», είπε ο Άντερσον στο βίντεο, σύμφωνα με το The Athletic.

Επιθετικό τάκλιν Detroit Lions Ο Taylor Decker (68) πιάνει μια μετατροπή δύο πόντων που ανατράπηκε με πέναλτι κατά τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου εναντίον των Dallas Cowboys στο AT&T Stadium. USA TODAY Sports μέσω Reuters Con

Ο Ντέκερ είπε στους δημοσιογράφους μετά την ήττα στο Ντιτρόιτ ότι είχε αναφερθεί προφορικά στον αξιωματούχο και το βίντεο του NFL τον έδειξε επίσης να κάνει σωματική αναφορά.

«Πολύ μπερδεμένος», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός των Lions, Jared Goff, σχετικά με την κλήση μετά το παιχνίδι. «Αυτό που ξέρω και δεν ξέρω αν θα επιβληθώ πρόστιμο για αυτό, αλλά ξέρω ότι ο Decker ανέφερε. Ξέρω ότι ο Dan Skipper δεν το έκανε. Ξέρω ότι είπαν ότι το έκανε ο Νταν Σκίπερ».

Ο Άλεν είπε ότι το τάκλιν Νταν Σκίπερ είχε αναφερθεί ως επιλέξιμο αντί για τον Ντέκερ και στο βίντεο που διανεμήθηκε από το πρωτάθλημα, ο Άντερσον το επανέλαβε, σύμφωνα με το The Athletic.

Και δεδομένου ότι ο Σκίπερ παρατάχθηκε στο δεξί τάκλιν ως κατάλληλος παίκτης, τα Λιοντάρια είχαν κάνει ένα παράνομο φάουλ στο σχηματισμό επίσης στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής του NFL Μπραντ Άλεν (λ.) κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου αγώνα μεταξύ των Jets και των Texans στις 10 Δεκεμβρίου 2023. USA TODAY Sports μέσω Reuters Con

«Αυτή η διαδικασία ισχύει εδώ και πολλά χρόνια και έχει σκοπό να παρέχει την κατάλληλη ειδοποίηση στην άμυνα όταν οι παίκτες παρατάσσονται σε θέσεις που ο αριθμός τους δεν θα επέτρεπε», είπε ο Άντερσον στο βίντεο.

Η εξήγηση πιθανότατα δεν θα κάνει πολλούς οπαδούς του ποδοσφαίρου χαρούμενους, ούτε και τα νέα Ο Άλεν και το πλήρωμά του ανατέθηκαν στην εθνική τηλεοπτική εκπομπή του Σαββάτου κλίση μεταξύ των Steelers και Ravens.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί στο ABC και το ESPN και έχει πολλές επιπτώσεις στα πλέι οφ για το Πίτσμπουργκ.

Ο στρατηγός των Detroit Lions, Jared Goff, αριστερά, συζητά με το επιθετικό τάκλιν Τέιλορ Ντέκερ πριν εκτελέσει ένα παιχνίδι μετατροπής 2 πόντων εναντίον των Ντάλας Κάουμπόις AP

Ο Adam Schefter του ESPN ανέφερε προηγουμένως ότι ο Allen και το πλήρωμά του αναμένεται να υποβαθμιστούν και πιθανότατα να μην λάβουν αναθέσεις πλέι οφ.

Το παιχνίδι Cowboys-Lions περιελάμβανε επίσης ένα άλλο αμφιλεγόμενο πέναλτι όπου το πλήρωμα σημάδεψε λανθασμένα το Ντάλας — και όχι τον Άινταν Χάτσινσον των Λιονταριών — για μια κλήση.

Οι κλήσεις του Άλεν πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν επιπλέον έλεγχο αυτό το Σαββατοκύριακο.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading