Το PCB αρνείται το αίτημα της Melbourne Stars για παράταση του NOC καθώς πλησιάζει η προθεσμία


Το Πακιστάν Cricket Board (PCB) απέρριψε την έκκληση των Melbourne Stars για παράταση του No Objection Certificate (NOC) για τον βηματοδότη Χάρις Ραούφ και τον σπιννέρ Ουσάμα Μιρ. Η προθεσμία για την NOC έχει οριστεί να λήξει στις 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικών μέσων ενημέρωσης, το PCB μετέφερε την απόφασή του τόσο στη Melbourne Stars όσο και στο Sydney Thunder, οι οποίοι αναζήτησαν παράταση για τον Zaman Khan. Και οι τρεις παίκτες είναι κρίσιμα μέλη της ομάδας για την επερχόμενη σειρά πέντε αγώνων T20I εναντίον της Νέας Ζηλανδίας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου.

Η Melbourne Stars ζήτησε επίσημα παράταση για τους Χάρις και Ουσάμα, ζητώντας συγκεκριμένα άδεια για τη διαθεσιμότητά τους μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Η συμπερίληψη αυτών των παικτών αναμενόταν με ανυπομονησία από τα αστέρια για να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Εάν το PCB είχε ικανοποιήσει το αίτημα από τις ομάδες του Big Bash League (BBL), οι Haris, Usama και Zaman θα μπορούσαν ενδεχομένως να παίξουν σε τρεις επιπλέον αγώνες. Το αρχικό NOC που εκδόθηκε από το PCB τους επέτρεψε να είναι διαθέσιμα μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς NOC του PCB, οι Haris και Usama αναμένεται να παίξουν τον τελευταίο τους αγώνα BBL ενάντια στο Hobart Hurricanes την Πέμπτη. Η τρέχουσα NOC τους επιτρέπει να συμμετάσχουν σε συνολικά πέντε αγώνες, με τον τελευταίο προγραμματισμένο αγώνα να έχει ακόμη διεξαχθεί.

Το αίτημα των Melbourne Stars είχε ως στόχο την παράταση του NOC μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, επιτρέποντας στους παίκτες να συμμετάσχουν σε τρεις ακόμη αγώνες. Ομοίως, η Sydney Thunder προσέγγισε επίσης το PCB σχετικά με τον Zaman Khan, υποβάλλοντας πολλαπλά αιτήματα για την επέκταση του NOC.