Το PCB σχεδιάζει τη δοκιμαστική εκτέλεση T10: έξι αγώνες έκθεσης μετά την περιοδεία στη ΝΖ


Με το βλέμμα στην έναρξη ενός ολοκληρωμένου πρωταθλήματος T10, το Πακιστάν Cricket Board (PCB) εξετάζει το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει έξι εκθεσιακούς αγώνες στο Rawalpindi τον επόμενο μήνα, με τη συμμετοχή ομάδων ανδρών και γυναικών.

Προσθέτοντας διεθνή γεύση στο μείγμα, η λέσχη Middlesex της αγγλικής κομητείας προσελκύεται για αυτήν την πιθανή συνεργασία.

Το ενδιαφέρον του PCB για το T10 δεν είναι νέο. Πρόσφατη δήλωση του Zaka Ashraf, επικεφαλής της Επιτροπής Διαχείρισης PCB, άφησε να εννοηθεί την επιθυμία του να δει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Τώρα, πηγές αποκαλύπτουν ότι γίνονται συγκεκριμένα βήματα, με το Ραβαλπίντι να ορίζεται ως η πιθανή πόλη υποδοχής.

Στόχος είναι να διεξαχθούν οι αγώνες μετά την επιστροφή της εθνικής ομάδας από τη Νέα Ζηλανδία, διασφαλίζοντας τη μέγιστη διαθεσιμότητα των παικτών και τη συμμετοχή των φιλάθλων. Αυτή η δοκιμαστική λειτουργία χρησιμεύει επίσης ως μετρητής δημοσίου ενδιαφέροντος για το κρίκετ T10 στο Πακιστάν. Η υποδοχή αυτών των αγώνων θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πηγές, αρκετές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εκθεσιακών αγώνων, βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό εξέταση. Ο Zaka Ashraf θέλει να αφήσει το στίγμα του στο πακιστανικό κρίκετ με ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα T10. Αφού ξεκίνησε το πρόγραμμα PSL κατά την προηγούμενη θητεία του, η οποία δεν είχε καρποφορήσει εκείνη την εποχή, επιθυμεί να δει ένα παρόμοιο πρωτάθλημα να ζωντανεύει υπό την ηγεσία του. Αργότερα, ο Najam Sethi ανέλαβε και οργάνωσε με επιτυχία τη Super League του Πακιστάν.