Το Stanford κάνει καυτή εκκίνηση στην ανατροπή του Νο. 4 της Αριζόνα


STANFORD, Καλιφόρνια — Φρουρός πρωτοετών Κάνααν Καρλάιλ σημείωσε 25 πόντους, Σπένσερ Τζόουνς πρόσθεσε 21 πόντους σε σουτ 8 προς 9 και ο Στάνφορντ αιφνιδίασε το Νο. 4 της Αριζόνα με 100-82 σε αγώνα Pac-12 την Κυριακή.

Αντρέι Στογιάκοβιτς σημείωσε 16 πόντους και σέντερ Maxime Raynaud είχε 12 πόντους και επτά ριμπάουντ για τον Καρδινάλιο (6-6, 1-1).

Caleb Love προηγήθηκε της Αριζόνα (10-3, 1-1) με 23 πόντους και σέντερ Ουμάρ Μπάλο πρόσθεσε 12 πόντους και επτά ριμπάουντ.

Η νίκη ήταν η πρώτη του Στάνφορντ επί ενός αντιπάλου της κατάταξης αφότου κέρδισε την Αριζόνα την περασμένη σεζόν και η όγδοη επί μιας ομάδας κατάταξης από το 2020.

Το Στάνφορντ κέρδισε από νωρίς το προβάδισμα, σημειώνοντας τους πρώτους επτά πόντους. Αφού ο Ballo έκανε ένα λέι απ για να φέρει τους Wildcats σε έναν πόντο στο 6:56 του πρώτου ημιχρόνου, το Stanford έκανε ένα σερί 21-7 για ένα προβάδισμα 43-28 με λιγότερο από τρία λεπτά να απομένουν για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Καρδινάλιος πήρε μεγάλη ώθηση και από τους δύο πρωτοετείς γκαρντ του από τον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Carlyle σημείωσε τους 13 από τους 25 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έκανε και τα τέσσερα σουτ 3 πόντων. Ο Στογιάκοβιτς σημείωσε εννέα πόντους και άρπαξε δύο ριμπάουντ.

Η Αριζόνα δυσκολεύτηκε να βρει τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, σουτάροντας 41,2% από το γήπεδο και 25% από μεγάλη απόσταση.

Το Στάνφορντ προηγήθηκε με 44-35 στο ημίχρονο.

Τα καυτά σουτ του Στάνφορντ συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τζόουνς σημείωσε τους 11 από τους πρώτους 16 πόντους του Καρδινάλ μετά το ημίχρονο.

Η Αριζόνα έκλεισε στους 11 πόντους στο 80-69 όταν ο Ballo έκανε λέι απ δεύτερης ευκαιρίας με κάτι περισσότερο από επτά λεπτά να απομένουν για το παιχνίδι.

Ένα λέι απ του Τζόουνς έδωσε προβάδισμα στο Στάνφορντ με 95-75 με 2:57 να απομένουν για το δεύτερο ημίχρονο για το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του στο παιχνίδι.

Επόμενο για το Στάνφορντ είναι ένας εντός έδρας αγώνας με το UCLA την Τετάρτη. Η Αριζόνα υποδέχεται το Κολοράντο την Πέμπτη.

Σε αυτή την ιστορία χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από το Associated Press.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading