Υπάλληλος του ιστότοπου ποδοσφαίρου φαντασίας απολύθηκε μετά από σκάνδαλο εξαπάτησης 150.000 δολαρίων


Φαντασία υψηλού πονταρίσματος ποδόσφαιρο βρίσκεται στο τετράγωνο αφού ένας υπάλληλος άλλαξε τη σύνθεση ενός διαγωνιζόμενου με εξαψήφιο πρώτο βραβείο, ανέφερε το ESPN Πέμπτη.

Το Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Φαντασίας, μια πλατφόρμα ποδοσφαίρου φαντασίας υψηλού πονταρίσματος που φιλοξενεί τεράστιους διαγωνισμούς για μερικές από τις μεγαλύτερες πληρωμές στον κλάδο, έβαλε έναν υπάλληλο να αλλάξει σειρά για να βάλει έναν παίκτη που είχε ήδη σημειώσει ένα touchdown.

«Πρόσφατα, με τη βοήθεια από αναφορές από μια δημόσια πηγή, αποκαλύψαμε με επιτυχία μια κίνηση μετά τη λήξη της προθεσμίας σε έναν από τους διαγωνισμούς μας NFFC Post-Season Hold'Em που εντοπίστηκε και επιβεβαιώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα το SportsHub να είναι σε θέση να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση το θέμα χωρίς καμία επίδραση στα αποτελέσματα του διαγωνισμού», έγραψε στο ESPN ο ιδρυτής του NFFC, Γκρεγκ Αμπρόσιους.

Η αναφορά που κατατέθηκε στο ESPN δείχνει ότι έγιναν δύο αλλαγές στις ενδεκάδες, η μία στον γύρο με μπαλαντέρ και η άλλη στον γύρο τμημάτων

Στον γύρο με μπαλαντέρ, ο Raheem Mostert (4,3 πόντους φαντασίας σε σκορ 0,5 PPR) έμεινε εκτός έδρας για τον Aaron Jones (32,1 πόντοι).

Στον γύρο του τμήματος, ο Τράβις Κέλτσε δέχθηκε τον Ράσι Ράις αμέσως μετά το σκορ του Kelce στο πρώτο ημίχρονο στο touchdown εναντίον των Dolphins.


Ο Τράβις Κέλτσε έπεσε παράνομα μετά το άγγιγμα του εναντίον των Μπιλς αντί του Ράσι Ράις.
Ο Τράβις Κέλτσε έπεσε παράνομα μετά το άγγιγμα του εναντίον των Μπιλς αντί του Ράσι Ράις. Getty Images

«Ως αποτέλεσμα της εσωτερικής της έρευνας, ένας υπάλληλος απολύθηκε και ένας συμμετέχων του διαγωνισμού έχει απαγορευτεί να παίξει περαιτέρω στις πλατφόρμες μας», είπε ο Ambrosius στο ESPN.

SportsHub – η μητρική εταιρεία του NFFC – είπε ότι κάθε συναλλαγή έχει χρονική σήμανση ώστε οι παίκτες να βλέπουν και να διατηρούν την ακεραιότητα των παιχνιδιών.

Ο διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε επίσης από το τουρνουά.


Το λογότυπο NFFC.
Το λογότυπο NFFC. @TheNFFC/X

Ενώ η άσχημη κατάσταση είναι ένα μαύρο μάτι για τη βιομηχανία, ο διαγωνισμός, ο οποίος συγκέντρωσε 1.521 συμμετοχές, θα συνεχιστεί με τον νικητή να κερδίζει 150.000 $ για το πρώτο βραβείο.

«Νομίζω ότι αυτό είναι απίστευτα επιζήμιο [to the fantasy industry]», είπε στο ESPN ο Pete Overzet, 36, ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής φαντασίας που βοήθησε να βρεθεί το πρόβλημα.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι θέλουν να πηδήξουν σε θεωρίες συνωμοσίας. Τώρα, όχι μόνο ξέρετε ότι μπορεί να συμβεί, αλλά συνέβη, νομίζω ότι θα σκορπίσει τους σπόρους της δυσπιστίας».

Λόγω εκκρεμών νομικών υποθέσεων, η ταυτότητα του απολυθέντος υπαλλήλου δεν έχει ταυτοποιηθεί.


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading