WCC, OSU, WSU συνεργάτης για κρίκους, άλλα αθλήματα


Το Συνέδριο της Δυτικής Ακτής ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Πολιτεία του Όρεγκον και η Πολιτεία της Ουάσιγκτον συμφώνησαν για διετές συνδρομές θυγατρικών που θα συμμετάσχουν και τα δύο σχολεία στο συνέδριο σε πολλά αθλήματα, κυρίως στο μπάσκετ ανδρών και γυναικών.

Και στις δύο σχολές θα αγωνιστούν επίσης ομάδες γυναικείου ποδοσφαίρου, βόλεϊ, γκολφ ανδρών, γκολφ γυναικών, γυναικείου cross country και γυναικείων ομάδων κωπηλασίας. Επιπλέον, το OSU θα συμμετάσχει στο ποδόσφαιρο και στο σόφτμπολ ανδρών, ενώ το WSU θα αγωνιστεί στο τένις γυναικών και στο cross country ανδρών.

«Πρόκειται για δύο αναγνωρισμένους θεσμούς με ένα ισχυρό προφίλ στίβου που το καθένα ενσωματώνει τις εγγενείς αξίες του WCC», δήλωσε ο επίτροπος του WCC Stu Jackson σε μια δήλωση. “Το Συνέδριο και τα ιδρύματα μέλη του παρέχουν πολύτιμες ευκαιρίες για στρατολόγηση, προγραμματισμό, προβολή εκπομπής και μια εξαιρετική εμπειρία μαθητή-αθλητή. Η θεσμική υποστήριξη του OSU και του WSU και οι παθιασμένες βάσεις θαυμαστών θα ενισχύσουν αυτήν την εμπειρία σε όλο το Συνέδριο.”

Οι οικονομικοί όροι που σχετίζονται με τη συμφωνία δεν δόθηκαν.

Η διετής συνεργασία είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση ως μέρος του σχεδίου της OSU και της WSU για την ανοικοδόμηση του Pac-12 μετά την κατάρρευσή του που είδε άλλα 10 σχολεία να αναχωρούν για το Big Ten, το Big 12 και το ACC.

Κανένα σχολείο δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του για το μπέιζμπολ, το οποίο χορηγεί το WCC. Σε ανακοίνωσή της, η OSU ανέφερε: «Οι ηγέτες των τμημάτων βρίσκονται σε συνεχή διερεύνηση ευκαιριών για το πρόγραμμα του μπέιζμπολ και θα γίνει ανακοίνωση όταν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για κοινή χρήση».

Η OSU ανακοίνωσε ότι οι ομάδες γυμναστικής, πάλης, κλειστού/εξωτερικού στίβου και κωπηλασίας ανδρών θα παραμείνουν στην κατηγορία των ομάδων Pac-12, κάτι που καθίσταται δυνατό από εκείνα τα αθλήματα που αγωνίζονται κατά κύριο λόγο σε αγώνες ή τουρνουά.

“Αυτή η συμφωνία συνεργασίας παρέχει βραχυπρόθεσμη σαφήνεια για 10 από τα προγράμματά μας και εγγυάται ότι οι μαθητές αθλητές και προπονητές μας μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται για συνέδρια και εθνικά πρωταθλήματα”, δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του OSU, Scott Barnes. “Εκτιμούμε τον Επίτροπο Stu Jackson και το WCC για τη συνεργασία τους. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας για τη διατήρηση των επιλογών για τη μελλοντική βιωσιμότητα της διάσκεψης Pac-12.

Η WSU δεν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για γυναικεία κολύμβηση, στίβο ή μπέιζμπολ. Μια δυνατότητα για την κολυμβητική ομάδα του WSU θα ήταν να αγωνιστεί στην Ομοσπονδία Sports Mountain Pacific, η οποία φιλοξενεί 11 αθλήματα και έχει θυγατρικά μέλη από σχολεία σε όλη τη χώρα — συμπεριλαμβανομένων των Cal, Stanford, UCLA και USC — αλλά αποτελείται κυρίως από σχολεία στη Δυτική Ακτή.

«Καθώς διερευνούμε μακροπρόθεσμες λύσεις για τη Διάσκεψη Pac-12 και το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, εκτιμούμε τον Επίτροπο Stu Jackson και τη Διάσκεψη της Δυτικής Ακτής για τη συνεργασία τους στην παροχή 10 από τα προγράμματά μας συνδεδεμένων μελών», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του WSU, Pat Chun. δήλωση. “Το WCC δίνει την ευκαιρία στις 10 ομάδες μας να έχουν πρόσβαση σε πρωταθλήματα καθώς και σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Είμαστε ευγνώμονες στους μαθητές-αθλητές και τους προπονητές μας που ήταν υπομονετικοί και υποστηρικτικοί καθώς εργαζόμαστε στην καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για το WSU. ”

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η OSU και η WSU κατέληξαν σε συμφωνία προγραμματισμού με την Mountain West Conference για να παίξουν έξι αντιπάλους του MWC στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2024. Για να υπάρξει ένα συνέδριο, το NCAA απαιτεί “τουλάχιστον επτά ενεργά μέλη της Κατηγορίας I” που πρέπει να χορηγούν το μπάσκετ ανδρών και γυναικών, και για να χορηγεί το συνέδριο τουλάχιστον 12 αθλήματα Κατηγορίας Ι, μεταξύ άλλων απαιτήσεων.

Σε περίπτωση αναχωρήσεων, οι κανονισμοί επιτρέπουν σε ένα συνέδριο μια περίοδο χάριτος δύο ετών κατά την οποία μπορεί να υπάρξει χωρίς τον ελάχιστο αριθμό σχολείων. Μετά την περίοδο των δύο ετών, αναμένεται ότι η OSU και η WSU θα έχουν καταφέρει να προσλάβουν αρκετά νέα μέλη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του NCAA, με μια πιθανότητα να είναι η λεγόμενη αντίστροφη συγχώνευση με ομάδες από το Mountain West.

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι η OSU και η WSU κατέληξαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία με τα 10 σχολεία Pac-12 που αποχωρούσαν για τον τερματισμό των συνεχιζόμενων διαφορών που σχετίζονται με τον έλεγχο της διάσκεψης. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα να μην επανεξετάσει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που παρείχε τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου του Pac-12 στις OSU και WSU. Ως μέρος της συμφωνίας, τα 10 σχολεία που θα αποχωρήσουν θα χάσουν ένα άγνωστο μέρος των διανομών εσόδων κατά το υπόλοιπο σχολικό έτος 2023-24 και έχουν παράσχει «συγκεκριμένες εγγυήσεις έναντι πιθανών μελλοντικών υποχρεώσεων».


Leave a Reply

Discover more from Kripteu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading