Το Πακιστάν πέτυχε τη Νέα Ζηλανδία στο πέμπτο T20I με χαμηλή βαθμολογία για να αποφύγει το άσπρο


Οι spinners του Πακιστάν έτρεξαν μέσω της Νέας Ζηλανδίας για να κερδίσουν μια παρηγορητική νίκη 42 σειρών στον πέμπτο και τελευταίο διεθνή Twenty20 την Κυριακή και να αποφύγουν μια σειρά καθαρών σκουπιδιών.

Οι τουρίστες έχασαν τη σειρά των πέντε αγώνων με 4-1, αλλά έληξε με θετική νότα καθώς απέκλεισαν τους Μαύρους Καπέλα για ένα ασήμαντο 92 στην άμυνα με 134-8.

Ο μερικής απασχόλησης offspinner Iftikhar Ahmed σημείωσε τις καλύτερες φιγούρες στην καριέρα του 3-24, καθώς μια αποδυναμωμένη σύνθεση μπαταριών της Νέας Ζηλανδίας πάλευε ενάντια στην στροφή της μπάλας και πέτυχε το όγδοο χαμηλότερο σύνολο T20.

Μόνο ο πρώτος Finn Allen (22) και ο Glenn Phillips (26) πέρασαν τα 20 καθώς το Πακιστάν κέρδισε τα τελευταία οκτώ wickets για 39 τρεξίματα στην καλύτερη επίδειξη μπόουλινγκ της σειράς.

Ο αριστερός στροφέας Mohammad Nawaz (2-18) ήταν αποτελεσματικός με τη νέα μπάλα, απομακρύνοντας φτηνά τους Rachin Ravindra και Will Young, ενώ ο Shaheen Shah Afridi είχε κάτι να επευφημήσει στο τέλος της παρθενικής του σειράς ως αρχηγός, παίρνοντας 2-20.

Από τη Νέα Ζηλανδία έλειπαν τρεις από τους μπαταρίες πρώτης επιλογής τους: Κέιν Γουίλιαμσον (τραυματισμός στο γόνατο), Ντέβον Κόνγουεϊ (Covid-19) και Ντάριλ Μίτσελ (αναπαύεται).

Νωρίτερα, φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι είχαν κάνει αρκετά για να πιέσουν για ένα καθαρό σκούπισμα όταν περιόρισαν τα μπαταρίσματα του Πακιστάν με μια άλλη πειθαρχημένη εμφάνιση μπόουλινγκ.

Οι Seamers Tim Southee, Matt Henry και Lockie Ferguson όλοι διεκδίκησαν δύο κρανιά, μαζί με τον spinner Ish Sodhi.

Southee (2-19), ο υψηλότερος τερματοφύλακας στο T20 κρίκεταπέλυσε τον πρωτοεμφανιζόμενο Haseebullah Khan στο άνοιγμα και επέστρεψε στο 13ο over για να απομακρύνει τον επικίνδυνο Fakhar Zaman, ο οποίος είχε αγωνιστεί με 33 από 16 μπάλες.

Ο κορυφαίος σκόρερ Mohammad Rizwan αποχώρησε αμέσως μετά για 38 off 38, με αποτέλεσμα το Πακιστάν να έχει το χαμηλότερο σκορ στα πρώτα παιχνίδια και από τις δύο ομάδες στη σειρά.